Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Zagreb and Budva.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Zagreb, HR Do: Budva, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Zagreb - Budva

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i udobno. Putujući linijom od Zagreba do Budve slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 715 km.

  Vrijedi naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Budva ide na put u pravilu praktički svakodnevno. Nove i bezbjedne saobraćajnice čine da se opustite i odmorite tokom svog puta.

  Tu liniju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 21:00. Mnogo autobuskih firmi garantuje mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati.

  Puno polazaka daje priliku da svi putnici, bilo domaći, bilo inostrani planiraju dolazak u grad u konkretno vrijeme pa da prema tom organizuju svoj prevoz do apartamana. Naglasimo i da autobuski prevoznici na ovoj konkretnoj relaciji u danu uobičajeno kreću na put 2 puta i to od 21:00 do 22:30.

  Prosječna, odnosno okvirna cijena toga putovanja je 53 HRK. U toku prelaska puta autobus zastane od 10 do 17 puta, a tokom tih stajanja možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl..

  Za slučaj da želite na busni stanicune zaboravite da ste tamo u prilici priupitati ličnost zaposlenu na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete isplanirati iz svoje kuće.

  Lista prevoznika Zagreb - Budva

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Zagreb

  Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi i fast food objekti u kojima možete predahnuti dok čekate na svoj bus. Glavna autobuska stanica može, stignete li puno prije od vremena polaska busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost svojih sadržaja i usluga.

  Od ostalih usluga i sadržaja na stanici po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mijenjačnicu i parking. Sitna napomena, obezbjedite kovanice za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 EUR plaćati npr. 2 EUR za toalet.

  Obratite pažnju na to da bar pet minuta prije busa budete na stanici. Prilično je nezgodno da vozač i svi putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Zagreb - Budva

  Prije nego krenete na put svakako se raspitajte ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam poboljšati put.

  Ipak uglavnom vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici posmatrati kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo. Naime, putovanje autocestom obezbjeđuje vožnju koja je bezbjednija, udobnija i brža za putnika.

  Cestama koje su lokalne trebat će vam više te tim putem nerijetko čak preko jednog časa budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom putovati manje, pošto vam je idući njom potrebno oko 8 sati.

  Autobuska stanica Budva

  U Budvi krenite do obližnjeg bara pa napokon uživajte u novom okruženju i finoj kafi, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem. Nakon što dođete na vašu autobusku stanicu savjetujemo da kofere predate u garderobu, a ako je krcata i da nedostaje mjesta pitajte postoji li oko stanice druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Budva

  Autobusi na relaciji od Zagreba do Budve opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj smartphone. Prije svega, istina je da se u pokojem autobusu nađe i toalet za putnike, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet signal u busu nerijetko ne radi kako treba. I inostrani i domaći turisti se pokušavaju u isti čas spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Budva

  Usporedimo sada autobus s iznesenim vozilima. Najčešća prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Put od Zagreba do Budve pokriven je mnogobrojnim vozilima.

  Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. U prvi mah se automobil čini kao generalno najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to definitivno nije jedini trošak.

  Očita negativnost voza jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje. Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među velikim brojem polazaka, ali ste u prilici izdvojiti si duge časove za put.

  Nema sumnje, autobus garantuje visoku kvalitetu, udobnost, iskustvo vozača i bezbjednost vožnje. Prevoz autobusom garantuje povoljne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Jasno je i već svi znaju da vazduhoplovne piste nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolini. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Budva

  Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte, odnosno posmatrajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite uistinu puno lijepih gradova i mjesta.

  Putujući od Zagreba do Budva proći ćete: Karlovac, Split, Makarska, i Ploče. Uživajte posmatrajućii ih i paralelno planirajući svoje slijedeće putovanje.

  O Zagrebu

  U Zagrebu prvo razgledajte i tako upoznajte centar. U ovom gradu tokom obilaska posjetite i gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su najviše bitne bez ikakva premišljanja se konsultujte s mještanima, tj. pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija a u okviru koje se mogu dobiti vodiči.

  Glavni gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom divljem i opuštenom ritmu.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo je područje bogato istorijom te je prava šteta ne ukrasti dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Budvi

  Mora da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja svo zelenilo i svu ljepotu prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolno područje, i savremen, odnosno moderan životni stil. Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti glavnim istorijskim vrednotama i diviti se velebnim građevinama Budva je za vas najbolja destinacija.

  Ako biste htjeli nastaviti putovati dalje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete bez problema pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako biste radije detaljnije istražili Crnu Goru, razmislite o ovim: Nikšić, Bijelo Polje, Herceg Novi i Podgorica. Za totalne fanove nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Žabljak i Šavnik.