Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Ulcinj and Dubrovnik.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Ulcinj, ME Do: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Ulcinj - Dubrovnik

  Na putu iz Ulcinja do Dubrovnika čeka vas udobna vožnja autobusom. Na putu ćete provesti nekoliko sati, a prilikom kojih 156 km cestovne udaljenosti ostavljate iza sebe. Na put između ova dva grada autobusna redovna linija polazi iz dana u dan po 1 put.

  Autobusni polasci već od 13:00 jamče nam da stignemo na autobusku stanicu u dogovoreno vrijeme. Put traje oko 3 sata i 28 minuta, a taj period istražujte o mjestu u koje putujete, tj. rješavajte ukrštenicu.

  Mnoštvo prevoznika paralelno donosi i više linija za autobuse te ste u prilici dogovoriti svoj dolazak u Dubrovnik kad god vam najbolje odgovara. Od brojnih preduzeća koja prelaze ovu relaciju prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Period vožnje i broj stajanja ovise o prevozničkoj firmi i odabiru ceste, a uglavnom se kombinuju nove i stare ceste kako bi vozači omogućili putnicima ugodnu vožnju. Kod prelaženja puta prevoznik staje u prosjeku 1 put, a ta stajanja iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi prošetali.

  Kartu u jednom smjeru po najpovoljnijoj cijeni nudi prevoznik CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to već od 29.45 EUR.

  Za dodatne informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata pitajte osobu zaposlenu na šalteru za informacije. Autobuska stanica Ulcinj nudi svojim domaćinima i gostima da provjere novi vozni red, prema tome ovdje spominjemo tek da autobuska preduzeća na liniji polaze od 13:00 do 13:00. Ne zaboravite da se popusti najčešće odobravaju na pojedine kategorije, kao što su one za: djecu, studente i penzionere.

  Lista prevoznika Ulcinj - Dubrovnik

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Ulcinj

  Kad stignete do zgrade stanice otiđite koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo kratko vrijeme do polaska autobusa. U slučaju da dođete ranije na autobusku stanicu Ulcinj, nemojte sjesti odmah u prvi bar.

  Prvo, ipak, ostavite svoje stvari u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno obezbjediti sitan novac. Kad smo već kod autobuske bilo bi mudro obezbjediti si i koji euro više za potrebe naplate WC-a, jer nije zabavno sa novčanicom od 200 EUR plaćati toalet manje od 2-3 EUR.

  Naime, u neposrednoj blizini stanice smješten je ogroman broj šarolikih usluga. Zaista, svega oko stanice ima, od kafića do mijenjačnica. Kada se riješite prtljage, a za slučaj da vam se ne pije kafa potražite lounge bar i ondje guštajte do autobusa.

  Putovanje Ulcinj - Dubrovnik

  Veliki broj prevozničkih preduzeća u Dubrovnik stiže za cca 3 sata. Imate li mogućnost izbora birajte prevozničku firmu po tome ide li autocestom i to jer je put autocestom bezbjedniji te ćete na taj način brže doći do željene destinacije.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj ovo u pravilu traje od 10 do 15 minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Dubrovnik. Vrijeme provedeno na putu ovisi o tipu saobraćajnice kojom stižete, ali sasvim očigledno i o stajanjima koje vozač pravi.

  Naglašavamo da su cijene najosnovnijih potrepština za put bez sumnje skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na klasične ulične trgovine. No, tokom stajanja barem imate dosta vremena da nesmetano porazgovarate sa svojim saputnikom.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Po dolasku na stanicu dajte ostaviti stvari u garderobu i slobodni razgledajte grad, odnosno mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i važne spomenike kulture grada te centralni trg u Dubrovniku. Autobuska stanica svojim posjetiocima pruža mogućnost da se opuste u jednome od obližnjih caffe barova i usput ugrabe kakav slasan zalogaj.

  Konačno, po pronalasku hotela podignite kovčege iz garderobe i krenite do hostela, a kad se smjestite možete praktički bilo što i to na način na koji želite, na primjer, ubiti oko pa u život, odnosno razgledavati pa malo odspavati. Zaustavite domaćine i saznajte o mogućnostima pronalaska interesantnih gradskih događanja.

  Oprema autobusa na relaciji Ulcinj - Dubrovnik

  Firme za prevoz putnika teže međunarodnim standardima prilikom opremanja autobusa pa kvalitetna oprema nije za čuditi se. Autobusi koji idu od Ulcinja do Dubrovnika opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utičnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj tablet.

  WiFi mreža u busu je nešto na što se nije mudro potpuno oslanjati, jer je signal često prezagušen zbog puno turista u vozilu. Neki autobusi imaju i toalet, ipak, ovo je prije izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite značajnije u tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Ulcinj - Dubrovnik

  Relacija Ulcinj - Dubrovnik pokrivena je raznoraznim vozilima, pa slijedi evo poređenje busa sa ostalim vozilima. Na ovoj je relaciji najčešće riječ o slijedećim prevoznim sredstvima: lični automobil, autobus, voz i avion.

  Lični automobil se može činiti kao najbolje rješenje za prevoz, ali kod njega problem isplativosti dobiva na značenju padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između gomile svakodnevnih polazaka te bezbrižnost i bezbjednost tokom vožnje. Voz nije super rješenje jer uglavnom podrazumijeva biranje između samo par potencijalnih linija, a osim tog su iznosi karata za voz osjetno skuplje.

  Mana aviona je ta što kada sletite trebali bi se pozabaviti prevozom do gradskog centra, naime, luke za avione se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz će vas ponovno koštati. Vazdušna kilometraža je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je velika prednost aviona u usporedbi sa busem, ali putovati avionom znači potrošiti više u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Ulcinj - Dubrovnik

  U svakom slučaju, vozite li se busom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Ulcinja do Dubrovnik proći ćete: Bar, Petrovac na Moru, Budva, i Tivat. Dok se vozite autobusom u prilici ste posmatrati okolicu, jer tako zapravo za tren dobijete ideju o još jednom gradu kojega planirate vidjeti.

  O Ulcinju

  Grad ćete ponajbolje upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Prije svega, nakon što dođete u Ulcinj prvo se odmorite, tj. predahnite, a za to je kafić super izbor pošto ondje možete polako popiti kafu. Ne koristite uobičajeni uobičajeni javni prevoz, jer ste došli upoznati Ulcinj, a da biste to i učinili morat ćete se zadihati.

  Svakako, gradski centar na samom je vrhu spiska, a tek kad njega obiđete slijede razne druge stare i one novije spomenike kulture Ulcinja. Pozorišta, muzeji i galerije odredišta su u Ulcinju na kojima saznajete još više pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za dijelove nekih stranih istorija i načina života.

  U slučaju da ste gladni prošetajte do glavne gradske ulice, jer ćete idući po njoj naići na mnoge restorane.
  Grad Ulcinj je u blizini gradova: Tirana, Podgorica, Durrës, Shkodër, i Nikšić.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku i njegovom okruženju ćete naići na puno krasne prirode i parkova. Ovaj grad je veoma bogat istorijom i kulturom - sve od crkvica i starih građevina bogatih istorijom do muzeja i galerija koje skrivaju i kulturno-umjetničke radove novijeg datuma. Dubrovnik je za mnoge domaće i inostrane posjetioce velika i davna želja pa iz tog razloga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo upoznavanje.

  Naime, vodiči u Dubrovniku nisu nužni. Uz uvjet da ste imalo preduzetni i snalažljivi možete i bez turističkih pratioca.


  Grad Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Nikšić, i Trebinje. Mozgate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van CG: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).