Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Tivat and Dubrovnik.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Tivat, ME Do: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Tivat - Dubrovnik

  Na ruti ćete provesti nekoliko sati, a pri tom 68,1 km užarene ceste ostavljate iza sebe. Vozeći se iz Tivta do Dubrovnika čeka vas ugodna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada redovna linija autobusa polazi svakodnevno po 4 puta.

  Vrijeme putovanja je prosječno 1 sat i 49 minuta, a taj period istražujte o mjestu u koje putujete, tj. gledajte omiljenu seriju na tabletu. Autobusni polasci već od 10:00 jamče nam da stignemo na svoje odredište u tačno određeno vrijeme.

  Velik broj prevozničkih firmi momentalno jamči i cijelo bogatstvo linija na kojima saobraćaju busevi te možete planirati svoj dolazak u Dubrovnik kad god vam treba. Od različitih prevoznika koji prelaze ovu rutu prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Trajanje vožnje i broj pauzi ovise o autobuskom prevozniku i odabiru saobraćajnice, a u glavnini se kombinuju nove i stare ceste kako bi preduzeća omogućila svojim korisnicima komotnu vožnju. Prilikom prelaska puta bus staje u prosjeku 4 puta, a zaustavljanje busa iskoristite da bi pojeli taj čips koji ste ponijeli, ali i kako bi odgovorili na poziv.

  Za jedan smjer kartu po najprihvatljivijoj cijeni na tržište stavlja prevoznička firma CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni već od 16.33 EUR. Kontra toga kartu po sada najvišoj cijeni nudi isti prevoznik po cijeni od 20.08 EUR.

  Autobuska stanica Tivat nudi svojim gostima da saznaju novi vozni red, zato ovdje navodimo tek da autobuska preduzeća na liniji idu od 10:00 do 18:40. Za opsežnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata kontaktujte zaposlenika koji je zadužen za informacije. Ne zaboravite da se popusti u pravilu odobravaju na određene kategorije, kao što su one za: djecu, studente i penzionere.

  Lista prevoznika Tivat - Dubrovnik

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Tivat

  Dođete li ranije na autobusku stanicu Tivat, nemojte sjesti odmah u prvi kafić. Kad stignete do zgrade stanice krenite koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo kratko vrijeme do busa.

  Kad smo već kod autobuske stanice nije loše obezbjediti si i koji euro više za potrebe toaleta, jer nije kul sa novčanicom od 200 EUR plaćati toalet tek koji euro. Za početak, ipak, ostavite svoje torbe u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno razmijeniti sitan novac.

  Naime, u okolici stanice smjestio se zavidan broj primamljivih sadržaja i usluga. Zaista, svačeg oko stanice ima, od slastičarni sve do bankomata. Kada se riješite robe, a ako vam se ne pije kafa potražite pub i ondje guštajte do kretanja autobusa.

  Putovanje Tivat - Dubrovnik

  Najveći broj prevoznika u Dubrovnik upada za oko 1 sat. Imate li mogućnost izbora birajte prevozničko preduzeće po tome ide li autocestom i to jer je put autocestom lakši te ćete na taj način brže biti u svome smještaju.

  Vrijeme do dolaska ovisi o tipu saobraćajnice kojom idete, ali sasvim očigledno i o usputnim stajalištima. Napravi li vozač pauzu na benzinskoj ovo uobičajeno traje petnaestak minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Dubrovnik.

  No, tokom stajanja barem imate dovoljno vremena da nešto pojedete ili da u miru pročitate koju stranicu časopisa. Ističemo da su cijene najosnovnijih potrepština za put nesumnjivo skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na obične ulične trgovine.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Po dolasku na stanicu stavite kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako razgledajte i kulturno-istorijske spomenike kulture te glavni trg u Dubrovniku. Stanica svojim gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih fast food objekata i usput ugrabe kakav primamljiv zalogaj.

  Konačno, po pronalasku apartmana pokupite kovčege iz garderobe i krenite do hostela, a kada se smjestite možete sve što zaželite i to kako god želite, na primjer, odspavati pa prošetati, odnosno prošetati pa sjesti da odmorite. Upoznajte stalne stanovnike i pitajte ih o mogućnostima pronalaska zabavnih gradskih događanja.

  Oprema autobusa na relaciji Tivat - Dubrovnik

  Autobuska preduzeća teže međunarodnim standardima prilikom opremanja svojih buseva pa kvalitetna oprema više nije neuobičajena. Autobusi koji prevoze putnike od Tivta do Dubrovnika opremljeni su sa TV prijemnicima i klimom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj smartphone.

  Neki autobusi imaju i WC, no ipak, ovo je više izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite potpuno u tu mogućnost. Internet u busu je nešto na što se ne treba potpuno oslanjati, jer je signal često previše opterećen zbog puno putnika u vašem autobusu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Tivat - Dubrovnik

  Najčešća prevozna sredstva na ovoj ruti su: lični automobil, autobus, voz i avion. Relacija Tivat - Dubrovnik pokrivena je različitim vozilima, pa sada slijedi poređenje busa sa ostalim vozilima.

  Uz ponudu jeftinih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između masu svakodnevnih polazaka te visoku visok nivo bezbjednosti vožnje. Vlastiti automobil se može činiti kao idealno rješenje za prevoz, ali kod njega razmišljanje o isplativosti dobiva na vrijednosti padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Voz nije najbolje moguće rješenje jer praktički nužno podrazumijeva odabir između par uopšte dostupnih linija, a osim tog su iznosi karata za voz bez zabune skuplje.

  Nedostatak aviona je ta što kada sletite trebate se pozabaviti prevozom do središta grada, naime, vazduhoplovne luke se uglavnom nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti. Vazdušna razdaljina je dosta manja u odnosu na cestovnu i to je osjetna prednost aviona u poređenju sa busem, ali ići avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Tivat - Dubrovnik

  Kad putujete autobusom trebali biste posmatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, jer tako zapravo brzo dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega želite doživjeti iz prve ruke. U svakom slučaju, vozeći se autobusom prolazite različita mjesta i gradove. Putujući od Tivta do Dubrovnik proći ćete: Budva, Kotor, Herceg-Novi, i Ulcinj.

  O Tivtu

  Ne koristite uobičajeni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Tivat, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se malo iscrpiti. Prije svega, po stizanju u Tivat prvo se osvježite, a za to je kafić u centru odličan izbor pošto ondje možete mirno popiti sok, tj. kafu. Grad ćete najbolje upoznati tako da njime šetate pa ga s time na umu razgledajte.

  Muzeji i galerije stanice su u Tivtu na kojima saznajete još više pa posegnite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih stranih istorija i načina života. Svakako, gradski centar na vrhu je spiska, a tek kad njega obiđete slijede razne druge stare i one novije spomenike kulture Tivta.

  Ako ste gladni krenite do glavne gradske ulice, jer ćete oko nje naići na mnoge restorane.
  Grad Tivat se nalazi u blizini sljedećih gradova: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica.

  O Dubrovniku

  Dubrovnik je za mnoge turiste velika želja i davni san pa zato predlažemo da se što prije uputite u njegovo istraživanje. U Dubrovniku i njegovoj okolini ćete vidjeti puno prekrasne prirode i parkova. Ovaj grad je bogat istorijom i kulturom - sve od starogradske jezgre do muzeja i galerija koje skrivaju i kulturno-umjetničke radove novijeg datuma.

  Naime, vodiči u Dubrovniku nisu apsolutno neophodni. Pod uslovom da ste barem osrednje odvažni sigurno ćete moći i bez turističkih pratioca.


  Grad Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Nikšić, i Trebinje. Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van CG: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).