Departures

Autobuska stanica Ulcinj

Adresa Ulcinj
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Ulcinj

  Kako do autobuske stanice

  Do autobuske stanice u Ulcinju najlakše se dolazi javnim gradskim prevozom ili uslugom TAXI prevoza. Ako trebate javni prevoz u Ulcinju se uputite do najbliže turističke agencije pa pitajte kako funkcioniše javni gradski prevoz i koje vam linije trebaju.

  Takođe, imajte na umu da je tokom prvih jutarnjih časova nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolini. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Bez ikakve sumnje super bi bilo da naručite TAXI firmu, odnosno taksista da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na bilo kojem mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan jedini slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada automatski neinformisani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako imate priliku napraviti kontakt da bi dogovorili prevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačna uputstva, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobuskoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, kancelarije za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i WC imajte pripremljene kovanice, pošto uglavnom ove usluge nisu cijene više od 1-2 EUR pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 EUR, a vjerovatno je da će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Nalazite li se u informacijskoj kancelariji raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dileme.

  Taj kafić kojeg ste ugledali po dolasku na busku stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i inostrani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite u okolini stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a onda krenete u upoznavanje i obilazak Ulcinja. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mijenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par časova vremena

  Za vas koji imate tačno određeno časova uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da krenete po zadnji put obići, tj. razgledati Ulcinj. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću.

  Opažajte, tj. upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za obilazak grada Ulcinja. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nemojte sada uzalud potratiti taj period što imate ispred sebe.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Ulcinja, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Tirana, Podgorica, Durrës, Shkodër, Nikšić i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Ulcinj i želite nastaviti dalje vlastitim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje i Herceg Novi.

  Uz masu bitnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u prilici ste naći tačno putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Naposlijetku, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke zaista daleke dijelove svijeta.