Departures

Autobuska stanica Tivat

Adresa
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Tivat

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Tivtu googlajte i saznajte gdje je kancelarija turističke zajednice grada i otiđite ondje po dalje direkcije, a vjerovatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj istoriji. Do glavne autobuske stanice u Tivtu najjednostavnije se dolazi javnim gradskim prevozom ili uslugom TAXI prevoza.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi došli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Takođe, imajte na umu da je za ranih jutarnjih časova značajna gužva u gradu i njegovoj okolini.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže mjesto na kojem stoje taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI prevoz da vas pokupi ispred hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako imate priliku napraviti kontakt da bi dogovorili prevoz kod u tom momentu najjeftinijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Na buskoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, kancelarije za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, trebate li na WC informacijska kancelarija odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, pošto uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 1-2 EUR pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 EUR, a vjerovatno je da će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a šta isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu. Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put.

  Nalazite li se u informacijskoj kancelariji raspitajte se i saznajte: aktuelnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti objasniti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi čas i vrijeme za povratak i tome slično.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput ugrabite nešto za prezalogajiti. Vozači taksija koje vidite oko stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Tivta. Taj kafić kojeg ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i inostrani turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mijenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par časova vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, sjednite, tj. odmorite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate par časova do kretanja autobusa ono što je najbolje je da odložite kovčege u garderobu, a nakon toga uputite se po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Tivat.

  Tako sjedeći posmatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati taj period što imate još za uživanje u ovome gradu. Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za obilazak grada Tivta.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Tivta, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se njoj u okruženju nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i ostali. Kad obiđete i dosadi vam Tivat i planirate nastaviti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje i Herceg Novi.

  Osim intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, specifično ljeti, lako obraduju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u prilici ste nabaviti ni manje ni više nego preko našeg Vollo-a.

  Zaključno, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku lakše snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.