Departures

Autobuska stanica Podgorica

Adresa
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Podgorica

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Podgorici se uputite do najbliže turističke agencije pa pitajte kako funkcioniše javni gradski prevoz i koje vam linije trebaju. Do centralne autobuske stanice u Podgorici najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prevozom.

  Takođe, imajte na umu da je u toku ranih jutarnjih časova značajna gužva u gradu i bližoj okolini. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u zakazano vrijeme.

  Uopšte neupitno odlično bi bilo da naručite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno na bilo kojem mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i da li je negdje u vašoj blizini mjesto na kojem se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na ni jedan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Ogromna je vjerovatnost da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz unaprijed provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete dogovoriti vožnju kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Prije svega, ako trebate na toalet kancelarija za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na buskoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, kancelarije za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inostrane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, pošto uglavnom ove usluge ne koštaju više od 1-2 EUR pa nije nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 EUR, a vrlo vjerovatno će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Kada ste na šalteru za infromacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također uzmite nešto za prezalogajiti. TAXI prevoznici koje vidite u okolini stanice na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Podgorice. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mijenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojeg ste uočili po dolasku na busku stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa.

  Imate par časova vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, sjednite, tj. odmorite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate samo malo časova prije kretanja autobusa najidealnije je da odložite kofere u garderobu, a tada krenete po očigledno za ovog posjeta zadnji put obići Podgorica.

  Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite kofera u garderobi na autobuskoj stanici, tj. u vašem smještaju odlično je vrijeme za upoznavanje grada Podgorice.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Podgorice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj okolini nalaze gradovi: Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i još mnogi drugi. Kad vam dosadi Podgorica i zaželite otići dalje drugim putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje i Herceg Novi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata imate priliku naći baš putem našeg Vollo servisa. Uz cijeli niz značajnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje.