Departures

Autobuska stanica Petrovac

Adresa Montenegro
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Petrovac

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Petrovcu na Moru posegnite za mobitelom pa istražite gdje je najbliža turistička agencija ili turistička zajednica grada te se uputite ondje i pitajte za direkcije, odnosno odgovarajuće vam linije. Do autobuske stanice u Petrovcu na Moru najlakše se dolazi taksijem ili javnim gradskim prevozom.

  Takođe, imajte na umu da je tokom ranoga jutra značajna gužva po gradu, a najviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta u propisano vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Ogromna je vjerovatnost da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan TAXI ili je nema, ili se ne krećete pravim područjem.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako vas ta vožnja košta više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći povoljnije, odnosno tako možete napraviti kontakt da bi dogovorili prevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg taksija.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Na autobuskoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, kancelarije za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako morate na toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za tačna uputstva, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte u pripremi kovanice, pošto uglavnom ove usluge ne koštaju više od 1-2 EUR pa nije najbolje rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 50, 100 ili 200 EUR, a veoma je vjerovatno će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Kada ste na šalteru za infromacije raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktuelnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja.

  Taksisti koje vidite u blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Petrovca na Moru. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mijenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Taj kafić kojeg ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na glavnu autobusku stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i inostrani putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju ukrštenicu ili surfaju do vremena polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za pojesti.

  Imate par časova vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekoliko časova do kretanja autobusa kao stvoreno je da pustite svoje stvari u garderobu, a nakon tog da uputite se po očigledno za ovog posjeta posljednji put obići, tj. istražiti Petrovac na Moru.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Gledajte i upijajte grad i život koji cirkuliše njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Kad se riješite kofera u kakvoj garderobi, tj. u sobi koju ste si rezervisali najbolje je vrijeme za obilazak grada Petrovca na Moru. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme, ili taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Petrovca na Moru, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i mnogi drugi. Kad vam dosadi Petrovac na Moru i planirate nastaviti dalje svojim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Nikšić i Herceg Novi.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici naći upravo preko našeg servisa Vollo. Osim veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da u nijednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke druge daljine.