Departures

Autobuska stanica Nikšić

Adresa Gojka Garčevića
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Nikšić

  Kako do autobuske stanice

  Do glavne autobuske stanice u Nikšiću najbrže se dolazi lokalnim, gradskim, prevozom ili taksijem. Ako trebate javni prevoz u Nikšiću googlajte i saznajte gdje je kancelarija turističke zajednice grada i otiđite ondje po dalje direkcije, a vjerovatno ćete saznati još zanimljivih činjenica o gradu i njegovoj istoriji.

  Takođe, imajte na umu da je u toku ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolini. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Nesumnjivo najbolje bi bilo da pozovete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojem stoje taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na ni jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Velika je vjerovatnost da imate puno prtljage pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada ne razmišljajući i neinformisani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja dođe više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Na autobuskoj stanici pronaći ćete: kancelarije za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li u WC kancelarija za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za tačna uputstva, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, pošto u prosjeku ove usluge nisu skuplje od 1-2 EUR pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 100 EUR i više, a vjerovatno je da će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dileme. Nalazite li se u informacijskoj kancelariji provjerite, tj. pitajte i saznajte: novosti, događanja, aktuelnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mijenjačnica nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Vozači taksija koje vidite tik do stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u pošteni obilazak Nikšića. Taj kafić kojeg ste primijetili po dolasku na autobusku stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također ugrabite nešto za prezalogajiti.

  Imate par časova vremena

  Za vas koji imate par časova prije kretanja autobusa idealno je da pustite svoje stvari u garderobu, a nakon toga idete po očigledno za ovog posjeta posljednji put razgledati Nikšić. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice. Tako sjedeći posmatrajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite sada uprskati taj period, odnosno te časove što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili ipak u vašem apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za obilazak grada Nikšića.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Kad vam dosadi Nikšić i zaželite nastaviti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje, Herceg Novi i Nikšić. U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Nikšića, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Trebinje, Mokošica, Dubrovnik i razni drugi.

  Osim intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u nijednom trenutku ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti baš preko našeg Vollo-a.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke druge daljine. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje bezbolnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.