Departures

Autobuska stanica Kotor

Adresa
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Kotor

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Kotoru istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prevoza trebate. Do glavne autobuske stanice u Kotoru najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u pravo vrijeme. Takođe, imajte na umu da je za ranih jutarnjih časova velika gužva u gradu i bližoj okolini.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže mjesto na kojem stoje taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Definitivno odlično bi bilo da naručite TAXI prevoz da vas pokupi ispred hostela, odnosno na bilo kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Ogromna je vjerovatnost da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, slobodno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako vas ta vožnja dođe više od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako nesumnjivo proći jeftinije, odnosno tako možete dogovoriti vožnju kod u tom momentu najjeftinijeg taksija.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Na glavnoj autobuskoj stanici naći ćete: kancelarije za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije u WC informacijska kancelarija najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačna uputstva, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet pripremite kovanice, pošto najčešće ove usluge ne koštaju iznad 1-2 EUR pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 100 EUR i više, a posve je vjerovatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Nalazite li se u informacijskoj kancelariji pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamisati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi čas i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dileme.

  Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. Taksisti koje vidite u blizini stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Kotora. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mijenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okruženju stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taj caffe bar kojeg ste uočili po dolasku na busku stanicu upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do kretanja autobusa.

  Imate par časova vremena

  Za vas koji imate tačno određeno časova do kretanja autobusa najidealnije je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a potom da uputite se po očigledno za ovog posjeta zadnji put razgledati Kotor. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi na autobuskoj, ili u vašoj hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak grada Kotora. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nećete sada potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate još ispred sebe na tacni.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Ako ste pri kraju s obilaskom Kotora, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i razni drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Kotor i definitivno isplanirate krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Nikšić, Bijelo Polje, Cetinje i Herceg Novi.

  Pored bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći upravo preko našeg weba Vollo.me.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke druge daljine. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantuje lakše snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.