Departures

Autobuska stanica Igalo

Adresa Crna Gora
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Igalo

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Igalu istražite na internetu gdje se nalazi najbliža turistička zajednica pa se ondje raspitajte koju liniju gradskog prevoza trebate. Do autobuske stanice u Igalu najbrže se dolazi taksijem ili javnim gradskim prevozom.

  Takođe, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih časova posebna gužva po gradu, a najviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Definitivno najidealnije bi bilo da pozovete TAXI prevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju saobraćajna vozila.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako možete napraviti kontakt da bi dogovorili prevoz kod momentalno ubjedljivo najjeftinijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Prije svega, trebate li u toalet šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na buskoj stanici naći ćete: kancelarije za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je tokom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, pošto u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 1-2 EUR pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 EUR, a vjerovatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Nalazite li se u informacijskoj kancelariji pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktuelnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi čas i vrijeme za povratak i sl..

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za jelo. Onaj kafić kojeg ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busku stanicu upravo je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mijenjačnica nalaze se u okruženju stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u okolini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u pošteni obilazak Igala.

  Imate par časova vremena

  Za vas koji imate tačno određeno časova do polaska autobusa ono što je najbolje je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da odete po očigledno za ovog posjeta zadnji put razgledati Igalo. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i posmatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, predahnite u prvom kafiću.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svega. Posmatrajte grad i život koji cirkuliše njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Kad se riješite prtljage u garderobi na autobuskoj, tj. u vašoj unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za razgledavanje grada Igala. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada uzalud potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Za slučaj da ste završili s obilaskom Igala, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u njenoj blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Igalo i definitivno isplanirate nastaviti dalje drugim putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje i Herceg Novi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg weba Vollo.me. Uz cijeli niz veoma važnih spomenika kulture u tim gradovima, posebno ljeti, dočekuju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.