Departures

Autobuska stanica Budva

Adresa
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Budva

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Budvi provjerite na net-u ili otiđite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do centralne autobuske stanice u Budvi najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Takođe, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih časova znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolini. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama, momentalno, najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da zakažete TAXI prevoz da dođe po vas ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan jedini slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području. Pretpostavljamo da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, slobodno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolinom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI preduzeća. Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja košta više od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Na autobuskoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, kancelarije za prodaju karata, čekaonicu za domaće i inostrane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate na toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tokom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, pošto obično ove usluge ne koštaju iznad 1-2 EUR pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 100 do 200 EUR, a vrlo vjerovatno će vam trebati i za kratku kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dileme. U informacijskoj kancelariji pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. TAXI vozači koje vidite oko stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Budve. Taj caffe bar kojeg ste uočili po dolasku na glavnu autobusku stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i inostrani putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mijenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par časova vremena

  Za vas koji imate samo malo časova prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite kovčege u garderobu, a potom uputite se po zadnji put obići, tj. istražiti Budva. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već svaki ćošak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Gledajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, odnosno u vašem smještaju idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje grada Budve. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar te časove što imate pred sobom.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Pod pretpostavkom da ste pred kraj s obilaskom Budve, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se njoj u blizini nalaze gradovi: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica i razni drugi. Kad vam dosadi Budva i definitivno isplanirate krenuti dalje drugim putem, naš je prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje, Herceg Novi i Nikšić.

  Za ranije navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata možete naći konkretno putem našeg Vollo-a. Osim veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da u nijednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke daleke dijelove svijeta.