Departures

Autobuska stanica Bar

Adresa Bar
Broj telefona ---
E-mail ---

O Autobuska stanica Bar

  Kako do autobuske stanice

  Ako trebate javni prevoz u Baru provjerite na net-u ili otiđite u najbližu turističku agenciju, tj. turističku zajednicu grada i ondje se raspitajte oko vama odgovarajućih linija. Do centralne autobuske stanice u Baru najbrže se dolazi koristeći se javnim gradskim prevozom, odnosno TAXI uslugom.

  Takođe, imajte na umu da je u toku jutra posebna gužva po gradu i užoj okolini. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopšte neupitno odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI prevoz da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan jedini TAXI ili apsolutno nepostoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, slobodno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako bez sumnje proći bolje, odnosno tako možete dogovoriti vožnju kod tada definitivno najpovoljnijeg taksija. Kada na licu mjesta neinformisani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako vas ta vožnja dođe skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobuskoj stanici?

  Na glavnoj autobuskoj stanici naći ćete: kancelarije za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li u toalet informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju zaista bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put. Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, pošto u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 1-2 EUR pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom višom od 10 do 20 EUR, a vrlo vjerovatno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl., a šta isto tako kupujete na samoposlužnom aparatu.

  Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Taj kafić kojeg ste ugledali po dolasku na autobusku stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mijenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti. TAXI prevoznici koje vidite tik do stanice stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Bara.

  Imate par časova vremena

  Za vas koji imate nekoliko časova prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Bar. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki ćošak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, sjednite, tj. odmorite u najbližem vam caffe baru.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svake sitnice. Gledajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, šta sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, odnosno u vašoj unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za upoznavanje grada Bara. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati to vrijeme, ili taj kratki period što imate ispred sebe.

  Gdje dalje s autobuske stanice?

  Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Bara, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u njenoj okolini nalaze gradovi: Podgorica, Durrës, Shkodër, Nikšić, Trebinje i drugi. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Bar i poželite krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Bijelo Polje, Cetinje, Herceg Novi i Nikšić.

  Uz zavidnu brojku veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju visoko interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u super ste situaciji i prilici nabaviti konkretno preko našeg Vollo-a.

  Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke druge daljine. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku lakše snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje.