Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Podgorica and Mostar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Podgorica, ME Do: Mostar, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Podgorica - Mostar

  Na ruti ćete provesti nekoliko sati, a tokom kojih 210 km cestovnog puta ostavljate za sobom. Putem iz Podgorice do Mostra čeka vas ugodna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada autobus polazi tokom dana po 2 puta.

  Autobusni polasci već od 00:00 omogućuju nam da dođemo na ciljnu lokaciju u dogovoreno vrijeme. Put traje u prosjeku 3 sata i 26 minuta, a taj period spavajte, ili pratite saobraćaj.

  Od različitih prevoznika koji prelaze ovu rutu prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Puno prevozničkih firmi ovog časa obezbjeđuje i gomilu busnih linija te imate priliku dogovoriti svoj dolazak u Mostar kad vam najbolje odgovara.

  Za prelaska puta autobus staje u prosjeku 2 puta, a ta zaustavljanja busa iskoristite da bi kupili sendvič i sok, ali i kako bi obavili toalet. Tok vožnje i broj zaustavljanja ovise o busnom prevozniku i odabiru pravca putovanja, a u glavnini se kombinuju nove i stare ceste kako bi prevozničke firme omogućile putnicima bezbjednu vožnju.

  Kartu za jedan smjer po najprihvatljivijoj cijeni na tržište stavlja prevoznik CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to u iznosu od 15.26 EUR.

  Autobuska stanica Podgorica nudi svojim posjetiocima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, zbog toga ovdje naglašavamo tek da prevoznici na liniji kreću od 00:00 do 13:00. Za dodatne informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte osobu zaposlenu na šalteru za informacije. Ne zaboravite da se popusti često odobravaju na pojedine kategorije, kao što su one za: djecu, studente i penzionere.

  Lista prevoznika Podgorica - Mostar

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Podgorica

  U slučaju da dođete ranije na autobusku stanicu Podgorica, nemojte ući odmah u prvi caffe bar. Kad stignete do zgrade stanice krenite koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo kratko vrijeme.

  Prvo, ipak, ostavite kofere u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno odvojiti sitan novac. Kad smo već kod stanice bilo bi mudro obezbjediti si i koji euro više za potrebe odlaska u toalet, jer nije zabavno sa novčanicom od 200 EUR plaćati toalet manje od 2-3 EUR.

  Naime, u okruženju stanice nalazi se zavidan broj raznih usluga. Zaista, svega oko stanice ima, preko slastičarni do drogerija. Nakon što se riješite prtljage, a za slučaj da vam se ne pije kafa potražite lounge bar i ondje odmorite do kretanja autobusa.

  Putovanje Podgorica - Mostar

  Imate li priliku birajte firmu po tome ide li autocestom i to jer je put autocestom bezbjedniji te ćete na taj način brže doći do željene destinacije. Većina prevozničkih preduzeća u Mostar ulazi za otprilike 3 sata.

  Vrijeme do dolaska ovisi o vrsti ceste kojom se vozite, ali sasvim očigledno i o usputnim pauzama. Odluči li vozač stati na benzinskoj pumpi ovo u prosjeku traje 15 minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Mostar.

  No, tokom stajanja barem imate dosta vremena da nešto pojedete ili da u miru pročitate koju stranicu časopisa. Ističemo da su cijene najosnovnijih potrepština za put vidljivo skuplje na ovim stajalištima u odnosu na regularne trgovine.

  Autobuska stanica Mostar

  Stanica svojim turistima pruža mogućnost da se opuste u jednome od obližnjih kafića i usput uzmu kakav kvalitetan zalogaj. Po dolasku na stanicu dajte ostaviti kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako razgledajte i važne spomenike kulture grada te najvažniji trg u Mostaru.

  Zaustavite gradske starosjedioce i informišite se o mogućnostima pronalaska zabavnih gradskih događanja. Nadalje, po pronalasku hotela dignite stvari iz garderobe i krenite do hostela, a nakon što se smjestite možete praktički bilo što i to onako kako želite, na primjer, odmoriti pa razgledavati, odnosno razgledavati pa malo odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Podgorica - Mostar

  Autobusi koji idu od Podgorice do Mostra opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj tablet. Autobuska preduzeća teže međunarodnim standardima kod opremanja buseva pa kvalitetna oprema nije za čuditi se.

  WiFi u busu je nešto na što se ne treba prejako oslanjati, jer je signal često pretrpan zbog puno korisnika u vašem autobusu. Neki autobusi imaju i WC, no ipak, ovo je prije izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite potpuno u tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Podgorica - Mostar

  Najčešća prevozna sredstva na ovoj ruti su: lični automobil, autobus, voz i avion. Relacija Podgorica - Mostar pokrivena je raznoraznim prevoznim sredstvima, pa u ovisnosti o tome slijedi poređenje busa sa drugim prevoznim sredstvima.

  Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između mnogo polazaka u danu te bezbjednost za vožnje. Voz nije super rješenje jer najčešće znači biranje između tek nekoliko uopšte dostupnih linija, a osim tog su cijene karata za voz očigledno skuplje. Automobil se može činiti kao najbolje rješenje za prevoz, ali kod njega pitanje isplativosti uzima maha padne li nam na pamet da je cifri za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine.

  Vazdušna kilometraža je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je velika prednost aviona nad busem, ali putovati avionom znači potrošiti više u odnosu na bus. Slabost aviona je ta što kada sletite trebate se pozabaviti prevozom do središta grada, naime, vazduhoplovne luke se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete ponovno platiti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Podgorica - Mostar

  U svakom slučaju, za vrijeme vožnje autobusom prolazite razna mjesta i gradove. Putujući od Podgorice do Mostar proći ćete: Kotor, Tivat, Budva, i Cetinje. Kad putujete autobusom možete posmatrati okolinu i područja koja ostavljate za sobom, jer tako zapravo brzo dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega bi htjeli upoznati.

  O Podgorici

  Prije svega, po dolasku u Podgorica prije kretanja u avanturu se odmorite, tj. predahnite, a za to je lounge bar odličan izbor pošto tamo možete lagano popiti piće. Grad ćete najbolje upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu obiđite i upoznajte. Odbacite uobičajeni javni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Podgorica, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se zadihati.

  Muzeji i galerije lokacije su u Podgorici na kojima doznajete još više pa ih otkrijte da bi postali bogatiji za djeliće nekih tuđih istorija i načina života. Svakako, gradski centar na samom je vrhu spiska, a tek kad njega obiđete slijede sve ostale istorijsko-kulturne spomenike kulture Podgorice.

  U slučaju da ste gladni uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete hodajući njome naići na svakakve restorane.
  Grad Podgorica se nalazi u blizini sljedećih gradova: Shkodër, Nikšić, Trebinje, Mokošica, i Dubrovnik.

  O Mostaru

  Mostar je za mnoge goste grada velika i neistražena želja pa iz tog razloga predlažemo da se odmah uputite u njegovo obilaženje. Ovaj grad je “natrpan” istorijom i kulturom - sve od crkvica i starih građevina bogatih istorijom do zapanjujućih novih zdanja. U Mostaru i njegovom okruženju ćete naići na puno prekrasne prirode i parkova.

  Uz uvjet da ste bar malo preduzetni i snalažljivi sigurno ćete moći i bez turističkih pratioca. Naime, vodiči u Mostaru nisu obavezni.

  Dvoumite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van CG: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Mostar je u blizini gradova: Sarajevo, Zenica, Bugojno, Trebinje, i Travnik.