Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Mostar and Podgorica.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Mostar, BA Do: Podgorica, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Mostar - Podgorica

  Putujući linijom od Mostra do Podgorice slijedi vožnja tokom koje prolazite ukupno 210 km. Ovo putovanje je definitivno mirno i bezbjedno.

  Nove ceste, odnosno u glavnom autoceste čine da ne brinete, odnosno da se opustite. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Mostar - Podgorica putuje u pravilu gotovo svaki dan.

  Ovu relaciju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 07:00. Mnogo autobuskih firmi stavlja na tržište i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija.

  Puno polazaka na najbolji mogući način omogućava da si svaki putnik planiraju dolazak u grad u tačno određeni čas ali i da prema tom dogovore svoj prevoz do apartamana. Istaknimo i da autobuske firme na dotičnoj ruti u jednom danu opšenito govoreći saobraćaju 2 puta i to od 07:00 do 16:10.

  Okvirna cijena navedenog puta je 15 HRK. Putujući autobus napravi stajanje od 5 do 7 puta, a za vrijeme tih stajanja možete prelistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  Ako morate na autobusku stanicuimajte na pameti da ste ondje u prilici upitati na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nedoumica, kao i za novi vozni red, tačne obavijesti i novosti. Svoj put autobusom uz Vollo možete organizovati iz praktički svog kreveta.

  Lista prevoznika Mostar - Podgorica

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Mostar

  Za one koji se nisu naspavali tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kafu za razbuđivanje. Stanica za buseve može, dođete li puno ranije od vremena polaska autobusa, ponuditi brojnost vlastitih sadržaja i usluga.

  Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na stanici po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mijenjačnicu i parking. Samo kratka napomena, provjerite imate li kovanice za: toalet, garderobu i parking, odnosno nemojte sa 50 EUR plaćati cca 2 EUR za WC-a na stanici.

  Vodite računa o tome da se vratite i budete na vrijeme na stanici. Nema nekog smisla da vozač i ostali putnici nervozno iščekuju tebe.

  Putovanje Mostar - Podgorica

  Informacija o ruti mogla bi vam olakšati vožnju. Prije puta bez ikakva suzdržavanja pitajte ide li autobus za koji kupujete kartu autocestom.

  Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je ne samo bezbjednija, nego i brža i udobnija za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici vidjeti kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Starijim cestama trebat će vam duže te tim putem nerijetko čak preko jednog časa budete u zaostatku. Nema sumnje da ćete autocestom biti ranije na odredištu, pošto vam je idući njom potrebno prosječno 3 sata.

  Autobuska stanica Podgorica

  Po pristizanju na vašu autobusku stanicu savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate je na čuvanje u garderobu, a ako je ona zauzeta pitajte postoji li neka druga garderoba. U Podgorici prošetajte do obližnjeg bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da vaša avantura u novom gradu počne.

  Oprema autobusa na relaciji Mostar - Podgorica

  Autobusi na ruti od Mostra do Podgorice opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati priliku priključiti svoj laptop. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i WC za putnike, no, ovo je izuzetak i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Domaći i strani turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do nemogućnosti korištenja usluge. Internet mreža u busu često prilično šteka.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Mostar - Podgorica

  Najčešća prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Usporedimo sada autobus s ostalim prevoznim sredstvima. Put od Mostra do Podgorice pokriven je raznoraznim vozilima.

  Naizgled se automobil doima kao generalno najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to uistinu nije jedini trošak. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Dakle, niste u prilici birati među hrpom polazaka, ali ste u prilici i slobodni izdvojiti si puste časove za put. Mana putovanja vozom jest ta da na putu provedete časove i časove, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne.

  Nema sumnje, autobus garantuje bezbjednost i udobnost prilikom vožnje. Busni prevoz garantuje povoljne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja. Već svi znaju da vazduhoplovne luke nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolini. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban da bi uopšte došli do aerodroma, a kasnije i s aerodroma do grada u koji ste se uputili.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Mostar - Podgorica

  Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj zanimljivih mjesta i gradova.

  Dobro ih posmotrite i usput isplanirajte svoje slijedeće putovanje. Putujući od Mostra do Podgorica proći ćete: Nevesinje, Gacko, Bileća, i Trebinje.

  O Mostaru

  U ovom gradu ne zaboravite gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez ikakva premišljanja se konsultujte s domaćinima, tj. pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Mostaru prvo posjetite i obiđete centar.

  Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu.

  Ako su vam bitne sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je mjesto istorijski gledano zaista bitno istorijom te je prava šteta ne ukrasti dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Podgorici

  Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti glavnim istorijskim vrednotama i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Podgorica je vaše odredište. Izgleda da ste birali ovaj grad jer na odličan način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolinu, i savremen, odnosno moderan stil života.

  Ako bi željeli nastaviti putovati dalje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako biste radije detaljnije istražili Crnu Goru, tu su:Nikšić, Bijelo Polje, Cetinje i Herceg Novi. Za fanove nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Plužine, Šavnik i Žabljak.