Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Mostar and Kotor.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Mostar, BA Do: Kotor, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Mostar - Kotor

  Ovo putovanje je definitivno udobno, ali i bezbjedno. Na ruti od Mostra do Kotora slijedi vožnja tokom koje prolazite ukupno 188 km.

  Bezbjedne i moderne saobraćajnice čine da ne brinete, odnosno da se opustite. Bitno je naglasiti da autobus na ruti Mostar - Kotor prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta gotovo svakodnevno.

  Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje do navedenog grada u 07:00. Puno autobuskih prevoznika garantuje mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati. Tu liniju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o.

  Naglasimo i da preduzeća za buseve na dotičnoj ruti u danu uobičajeno voze 3 puta i to od 07:00 do 16:10. Puno polazaka pruža odličnu priliku da domaći i inostrani putnici planiraju polazak u tačno određeno vrijeme tako da prema tom dogovore svoj prevoz do sobe.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena toga putovanja je 34 HRK. U toku prelaska puta autobus napravi pauzu od 9 do 11 puta, a za vrijeme tih pauza možete pojesti sendvič kojeg ste eventualno ponijeli sa sobom na put ili porazgovarati sa svojim saputnikom.

  Za slučaj da želite na busni stanicuimajte na pameti da ste tamo u prilici upitati zaposlenika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih eventualnih nejasnoća, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete organizovati iz praktički svog kreveta.

  Lista prevoznika Mostar - Kotor

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Mostar

  Busna stanica može, nađete li se tamo ranije od vremena polaska autobusa, ponuditi zaista velik broj svojih sadržaja i usluga. Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kafu za razbuđivanje.

  Samo mala napomena, provjerite imate li kovanice za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa 50 EUR plaćati kojih 2 EUR za WC-a na stanici. Od ostalih usluga na stanici na stanici po potrebi potražite: bankomate i mienjačnicu, trgovine mješovitom robom i pekare.

  Prilično je nezgodno da bus, tj. vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe. Obezbjedite da se vratite i budete na vrijeme na stanici.

  Putovanje Mostar - Kotor

  Uoči putovanja potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam olakšati put.

  Ipak uglavnom vrijedi da je putovanje zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici posmatrati kako izgledaju mjesta kojima prolazimo vozeći se busem. Naime, putovanje autocestom obezbjeđuje vožnju koja je bezbjednija, udobnija i brža za putnika.

  Ipak istina je da ćete autocestom putovati manje, pošto vam njom treba otprilike 3 sata. Starijim cestama trebat će vam više vremena te često tim putem i više od jednog časa budete u zaostatku.

  Autobuska stanica Kotor

  Kada stignete na autobusku stanicu svojeg odredišta savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate je na čuvanje u garderobu, a u slučaju da je krcata, tj. da nema mjesta istražite postoji li neko drugo mjesto za odlaganje prtljage u blizini. U Kotoru se uputite do obližnjeg caffe bara pa ispijajući svoj espresso uživajte u svježem okruženju, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem.

  Oprema autobusa na relaciji Mostar - Kotor

  Autobusi na ruti od Mostra do Kotora opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj mobitel. Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i WC, no, ovo je prije izuzetak nego pravilo i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet u busu često ne radi najbolje. I inostrani i domaći turisti se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog, ili ikakvog surfanja.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Mostar - Kotor

  Usporedimo sada autobus s iznesenim sredstvima za prevoz. Put od Mostra do Kotora pokriven je raznim vozilima. Najbolja prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Za primjer, nedostatak automobila je taj što litra goriva drži cijenu, a to uistinu nije izolovani trošak. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Isprva se automobil doima kao savršeno rješenje.

  Dakle, niste u prilici birati među hrpom polazaka, ali ste u prilici i slobodni odvojiti si mnogobrojne časove za put. Nedostatak voza jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu.

  Nema sumnje, autobus garantuje udobnost, visoku kvalitetu i bezbjednost vožnje. Prevoz busom garantuje široko povoljne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata.

  Već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, no moraju biti izgrađeni izvan njega. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Mostar - Kotor

  Krenuvši na put autobusom prolazite uistinu puno lijepih gradova i mjesta. Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato po ulasku u kakav grad upijajte, odnosno posmatrajte baš sve.

  Putujući od Mostra do Kotor proći ćete: Nevesinje, Gacko, Bileća, i Trebinje. Uživajte posmatrajućii ih i paralelno planirajući svoje slijedeće putovanje.

  O Mostaru

  U Mostaru prvo posjetite i obiđete centar. U ovom gradu proučite i gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni kojima da prilikom razgledavanja date prednost, tj. koje ne smijete propustiti bez rezerve se konsultujte s sa starosjediocima i gradskim pametarima, ili pitajte gdje je kakva turistička agencija u kojoj se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Centralni gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve.

  Zanimaju li vas sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo mjesto obiluje istorijom te je prava šteta ne dati dovoljno vremena za njegovo razgledavanje.

  O Kotoru

  Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti istorijskim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Kotor je za vas najbolje odredište. Vjerovatno ste birali ovaj grad jer na odličan način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolinu, i urbani, moderan, životni stil.

  Za ljubitelje nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Žabljak i Šavnik. Ako bi željeli nastaviti putovanje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako vam je ipak želja detaljnije istražili Crnu Goru, tu su:Bijelo Polje, Herceg Novi i Nikšić.