Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Kotor and Split.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Kotor, ME Do: Split, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Kotor - Split

  Na putu ćete provesti svega nekoliko sati, a pri tom 321 km cestovnog puta ostavljate za sobom. Na put između ova dva grada autobus polazi svaki dan po 1 put. Na putu iz Kotora do Splita čeka vas udobna vožnja autobusom.

  Potrebno vrijeme za put je oko 4 sata i 31 minuta, a taj period spavajte, tj. zurite kroz prozor. Autobusni polasci već od 18:50 omogućuju nam da dođemo na ciljnu lokaciju u željeno vrijeme.

  Velik broj prevoznika odmah znači i cijelo bogatstvo linija za buseve te imate mogućnost najaviti svoj dolazak u Split kad god vam paše. Od brojnih firmi koje prelaze ovu distancu prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Tok vožnje i broj pauzi ovise o prevozničkoj firmi i odabiru pravca putovanja, a u glavnini se kombinuju nove i stare ceste kako bi prevozničke firme omogućile klijentima udobnu vožnju. Za vožnje prevoznik staje u prosjeku 1 put, a ova stajanja iskoristite da bi pojeli taj čips koji ste ponijeli, ali i kako bi predahnuli od puta.

  Jednosmjernu kartu po najjeftinijoj cijeni nudi prevoznik CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to po cijeni od 34.13 EUR.

  Za dodatne informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte zaposlenika koji je zadužen za informacije. Autobuska stanica Kotor nudi svojim putnicima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, pa zato ovdje ističemo tek da autobusi na liniji polaze od 18:50 do 18:50. Upamtite da se popusti uglavnom odobravaju na konkretne kategorije, kao što su one za: djecu, studente i penzionere.

  Lista prevoznika Kotor - Split

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Kotor

  Kad stignete do zgrade stanice otiđite koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo kratko vrijeme. Uranite li na autobusku stanicu Kotor, nemojte ući odmah u prvi bar.

  Kad smo već kod stanice pametno je obezbjediti si i koji euro više za potrebe odlaska u WC, jer nije kul sa 50 EUR plaćati toalet tek koji euro. Ali, prije svega, ostavite svoju prtljagu u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno razmijeniti sitan novac.

  Poslije, tj. kad se riješite stvari, a u slučaju da vam se ne pije kafa potražite restoran, odnosno fast food i ondje guštajte do busa. Naime, oko stanice smjestio se veliki broj različitih usluga. Zaista, svega oko stanice ima, počevši od manjih restorana pa sve do salona za ličnu njegu.

  Putovanje Kotor - Split

  Imate li mogućnost izbora birajte prevoznika po tome ide li autocestom i to zato što je put autocestom bezbjedniji te ćete na taj način brže stići. Najveći dio preduzeća u Split dolazi za oko 4 sata.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj stanici ovo obično traje desetak minuta, tačnije za toliko produžuje vaš dolazak u Split. Vrijeme do dolaska ovisi o saobraćajnici kojom se vozite, ali sasvim očigledno i o usputnim pauzama.

  No, tokom stajanja barem imate taman vremena da pojedete kakvu sitnicu i popijete kafu iz aparata. Naglašavamo da su cijene svih proizvoda vidljivo skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na regularne trgovine.

  Autobuska stanica Split

  Po dolasku na stanicu odložite torbe u garderobu i slobodni razgledajte grad, odnosno mjesto u koje ste došli pa pri tom svakako posjetite, tj. obiđite i gradske spomenike kulture te najvažniji trg u Splitu. Stanica svojim gostima pruža mogućnost da odmore u jednome od obližnjih kafića i usput kupe kakav primamljiv zalogaj.

  Kontaktirajte gradske domaćine i znalce i raspitajte se o mogućnostima pronalaska interesantnih gradskih događanja. Nadalje, po pronalasku prenoćišta uzmite prtljagu iz garderobe i krenite putem do sobe, a kad se smjestite možete sve što poželite i to na način na koji želite, na primjer, ubiti oko pa u život, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Kotor - Split

  Prevoznici teže međunarodnim standardima za opremanja autobusa pa kvalitetna oprema ne čudi. Autobusi koji prevoze putnike od Kotora do Splita opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj laptop.

  Neki autobusi imaju i WC, svejedno, ovo je prije izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite previše u tu mogućnost. WiFi mreža u busu je nešto na što se nije pametno skroz oslanjati, jer je signal često pretrpan zbog velikog broja korisnika u vašem autobusu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Kotor - Split

  Najčešća prevozna sredstva na liniji su: lični automobil, autobus, voz i avion. Relacija Kotor - Split pokrivena je razno raznim prevoznim sredstvima, pa u nastavku slijedi poređenje busa sa drugim sredstvima za prevoz.

  Voz nije idealno rješenje jer nužno podrazumijeva biranje između tek nekoliko uopšte postojećih linija, a osim tog su iznosi karata za voz bez zabune skuplje. Lični ili unajmljeni automobil se može činiti kao idealno rješenje za prevoz, ali kod njega razmišljanje o isplativosti dobiva na značenju padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati cijenu cestarine. Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između masu dnevnih polazaka te bezbrižnost i bezbjednost tokom vožnje.

  Vazdušna udaljenost je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je nesumnjiva prednost aviona nad busem, ali putovati avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus. Slabost aviona je ta što kada sletite trebate se pozabaviti prevozom do gradskog centra, naime, luke za avione se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Kotor - Split

  U svakom slučaju, tokom putovanja busom prolazite mnoga mjesta i gradove. Putujući od Kotora do Split proći ćete: Podgorica, Petrovac na Moru, Budva, i Tivat. Kad putujete autobusom možete posmatrati mjesta kojima idete, jer tako zapravo jednostavno dobijete ideju o drugom gradu kojega planirate posjetiti.

  O Kotoru

  Grad ćete ponajbolje upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu razgledajte. Odbacite uobičajeni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Kotor, a da biste to i napravili morat ćete se malo rekreisati. Prije svega, kad dođete u Kotor prvo se osvježite, tj. razbudite, a za to je caffe bar pravi izbor pošto posjetivši ga možete mirno popiti svoj sok ili nešto drugo.

  Muzeji i galerije mjesta su u Kotoru na kojima doznajete još više pa ih otkrijte da bi postali bogatiji za dijelove nekih tuđih istorija i načina života. Svakako, gradski centar prvo je šta treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede ostale istorijsko-kulturne spomenike kulture Kotora.


  Grad Kotor se nalazi u blizini sljedećih gradova: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica. U slučaju da ste gladni krenite do glavne gradske ulice, jer ćete idući po njoj naići na razne restorane.

  O Splitu

  Split je za mnoge posjetioce velika i davna želja pa iz tog razloga predlažemo da se odmah uputite u njegovo upoznavanje. U Splitu i oko njega ćete otkriti puno divne prirode i parkova. Ovaj grad je veoma bogat istorijom i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do građevina i galerija koje progovaraju o sadašnjosti.

  Pod uslovom da ste bar malo preduzetni možete i bez turističkih pratioca. Naime, vodiči u Splitu nisu nužni.


  Grad Split se nalazi u blizini sljedećih gradova: Zaton, Šibenik, Brodarica, Tučepi, i Makarska. Mozgate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u zemljama u regionu: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).