Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Kotor and Mostar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Kotor, ME Do: Mostar, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Kotor - Mostar

  Na ruti ćete provesti svega nekoliko sati, a prilikom kojih 187 km užarene ceste ostavljate za sobom do povratka. Idući iz Kotora do Mostra čeka vas mirna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada autobus polazi svaki dan po 3 puta.

  Autobusni polasci već od 11:00 obezbjeđuju nam da stignemo na autobusku stanicu u željeno vrijeme. Trajanje putovanja je okvirno 3 sata i 6 minuta, a taj period tiho razgovarajte, ili možda zurite kroz prozor.

  Od različitih prevoznika koji prelaze ovu relaciju prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Puno preduzeća za prevoz momentalno obezbjeđuje i više linija za autobuse te možete najaviti svoj dolazak u Mostar kad god vam to najviše paše.

  Period vožnje i broj stajanja ovise o busnom prevozniku i odabiru saobraćajnice, a najčešće se kombinuju nove i stare ceste kako bi preduzeća omogućila svojim korisnicima prvoklasnu vožnju. Kod prelaženja puta vozač staje u prosjeku 3 puta, a ova stajanja iskoristite da bi pojeli sendvič, ali i kako bi prošetali.

  Kartu u jednom smjeru po najprihvatljivijoj cijeni putnicima nudi prevoznička firma CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni od 33.47 EUR. Kontra toga kartu po sada najvišoj cijeni plasira isti prevoznik po cijeni od 34.54 EUR.

  Za detaljnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte zaposlenika zaduženog za informacije. Ne zaboravite da se popusti često odobravaju na konkretne kategorije, kao na primjer što su one za: djecu, studente i penzionere. Glavna autobuska stanica Kotor nudi svojim putnicima da provjere novi vozni red, prema tome ovdje naglašavamo tek da autobusi na liniji putuju od 11:00 do 22:00.

  Lista prevoznika Kotor - Mostar

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Kotor

  Kad stignete do zgrade stanice otiđite koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo malo vremena što imate. Dođete li ranije na autobusku stanicu Kotor, ne idite odmah u prvi caffe.

  Za početak, ipak, ostavite kovčege u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno odvojiti sitan novac. Kad smo već kod stanice bilo bi mudro obezbjediti si i koji euro više za potrebe naplate WC-a, jer nije kul sa 50 EUR plaćati toalet max. 2 EUR.

  Jednom kada se riješite tereta, a u slučaju da vam se ne pije kafa potražite restoran i ondje uživajte do polaska busa. Naime, u blizini stanice smješten je ogroman broj raznih usluga i sadržaja za pristigle putnike i stanovnike. Zaista, svega oko stanice ima, preko pekara do pošte.

  Putovanje Kotor - Mostar

  Najveći broj prevoznika u Mostar upada za okvirno 3 sata. Imate li mogućnost birajte prevozničko preduzeće po tome ide li autocestom i to zato što je put autocestom lagodniji te ćete na taj način brže biti u svome smještaju.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj ovo najčešće traje 10-15 minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Mostar. Vrijeme provedeno na putu ovisi o saobraćajnici kojom se vozite, ali sasvim očigledno i o usputnim stajalištima.

  No, tokom stajanja barem imate dovoljno vremena da nešto pojedete ili da u miru pročitate koju stranicu časopisa. Napominjemo da su cijene proizvoda nesumnjivo skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na klasične ulične trgovine.

  Autobuska stanica Mostar

  Stanica svojim gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih caffe barova i usput uzmu kakav kvalitetan zalogaj. Po dolasku na stanicu ostavite torbe u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste taman zakoračili pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i gradske spomenike kulture te najpopularniji trg u Mostaru.

  Konačno, po pronalasku smještaja uzmite stvari iz garderobe i krenite do smještaja, a nakon što se smjestite možete praktički bilo što i to na koji god način želite, na primjer, odspavati pa prošetati, odnosno prošetati pa sjesti da odmorite. Stupite u kontakt, tj. upoznajte domaćine i raspitajte se te saznajte o mogućnostima pronalaska zanimljivih gradskih događanja.

  Oprema autobusa na relaciji Kotor - Mostar

  Autobusi koji idu od Kotora do Mostra opremljeni su sa TV prijemnicima i klimom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj smartphone. Firme za prevoz putnika teže međunarodnim standardima za opremanja autobusa pa kvalitetna oprema ne iznenađuje.

  WiFi u busu je nešto na što se ne treba prejako oslanjati, jer je signal često prezagušen zbog gomile ličnosti u vašem autobusu. Neki autobusi imaju i toalet, no ipak, ovo je rađe izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite više u tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Kotor - Mostar

  Na ovoj je relaciji najčešće riječ o slijedećim prevoznim sredstvima: lični automobil, autobus, voz i avion. Linija Kotor - Mostar pokrivena je razno raznim prometalima, pa u ovisnosti o tome slijedi poređenje busa sa ostalim oblicima prevoza.

  Uz ponudu široko pristupačnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi odabir između velikog broja svakodnevnih polazaka te bezbrižnost i bezbjednost tokom vožnje. Voz nije idealno rješenje jer nužno znači odabir između tek nekoliko uopšte postojećih linija, a osim tog su karte za voz očigledno skuplje. Vlastiti automobil se može činiti kao savršeno rješenje za prevoz, ali kod njega problematika oko isplativosti dobiva na značenju padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu.

  Negativnost aviona je ta što kada sletite trebali bi se pozabaviti prevozom do gradskog centra, naime, avionske luke se obično nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete ponovno platiti. Vazdušna razdaljina je dosta manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona nad busem, ali ići na put avionom znači izdvojiti više novca za kartu u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Kotor - Mostar

  Kad putujete zašto ne posmatrati okolinu, jer tako zapravo za tren dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega ćete obići. U svakom slučaju, vozite li se busom prolazite mnoga mjesta i gradove. Putujući od Kotora do Mostar proći ćete: Tivat, Budva, Cetinje, i Podgorica.

  O Kotoru

  Prije svega, po stizanju u Kotor prvo se osvježite, tj. razbudite, a za to je kafić pravi izbor pošto tamo možete na miru popiti svoju kafu. Grad ćete najvjernije upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu obiđite. Zaboravite uobičajeni uobičajeni javni prevoz, jer ste došli upoznati Kotor, a da biste to i ostvarili morat ćete se malo rekreisati.

  Svakako, gradski centar prvo je šta treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede sve druge istorijske spomenike kulture Kotora. Muzeji i galerije lokacije su u Kotoru na kojima dodatno proširujete svoje znanje pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za komadiće nekih dalekih istorija i načina života.


  Grad Kotor je okružen sljedećim gradovima: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica. Ogladnite li uputite se do glavne gradske ulice, jer ćete u njoj naići na razne restorane.

  O Mostaru

  Mostar je za mnoge goste grada velika želja i davni san pa zato predlažemo da se sad i ovdje uputite u njegovo obilaženje. U Mostaru i njegovoj okolini ćete naići na puno krasne prirode i parkova. Ovaj grad je veoma bogat istorijom i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do građevina i galerija koje progovaraju o sadašnjosti.

  Pod uslovom da ste bar malo odvažni moći ćete i bez turističkih pratioca. Naime, vodiči u Mostaru nisu obavezni.

  Dvoumite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van Crne Gore: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Mostar se nalazi u blizini sljedećih gradova: Sarajevo, Zenica, Bugojno, Trebinje, i Travnik.