Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Kotor and Dubrovnik.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Kotor, ME Do: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Kotor - Dubrovnik

  Krenuvši iz Kotora do Dubrovnika čeka vas mirna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada bus polazi svaki dan po 4 puta. Na putu ćete provesti nekoliko sati, a pri tom 92,1 km ceste ostavljate za sobom do povratka.

  Autobusni polasci već od 10:10 garantuju nam da stignemo na ciljnu lokaciju u dogovoreno vrijeme. Put traje prosječno 1 sat i 50 minuta, a taj period istražujte o mjestu u koje putujete, ili možda surfajte.

  Puno prevoznika momentalno znači i veliki broj linija na kojima saobraćaju busevi te imate mogućnost zakazati svoj dolazak u Dubrovnik onda kada vam treba. Od mnogobrojnih firmi koje prelaze ovu relaciju prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Tokom vožnje autobuski prevoznik staje u prosjeku 4 puta, a ova stajanja iskoristite da bi pojeli taj čips koji ste ponijeli, ali i kako bi obavili toalet. Tok vožnje i količina stajanja ovise o prevozničkoj firmi i odabiru pravca putovanja, a u glavnini se kombinuju nove i stare ceste kako bi vozači omogućili svojim korisnicima opuštajuću vožnju.

  U jednom smjeru kartu po najnižoj cijeni nudi firma CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to već od 18.07 EUR.

  Ne zaboravite da se popusti često odobravaju na pojedine kategorije, kao na primjer što su one za: djecu, studente i penzionere. Za detaljnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite zaposlenika zaduženog za informacije. Središnja autobuska stanica Kotor nudi svojim gostima da provjere novi vozni red, zbog toga ovdje navodimo tek da autobuska preduzeća na liniji saobraćaju od 10:10 do 18:50.

  Lista prevoznika Kotor - Dubrovnik

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Kotor

  Ukoliko uranite na autobusku stanicu Kotor, nemojte sjesti odmah u prvi caffe bar. Kad stignete do zgrade stanice otiđite koju ulicu dalje kako bi osjetili grad još ovo kratko vrijeme do busa.

  Kad smo već kod autobuske nije loše obezbjediti si i koji euro više za potrebe odlaska u WC, jer nije kul sa novčanicom od 100 EUR plaćati toalet tek koji euro. Ali, prije svega, ostavite kofere u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno obezbjediti sitan novac.

  Naime, u neposrednoj blizini stanice nalazi se ogroman broj primamljivih usluga i sadržaja za pristigle putnike i stanovnike. Zaista, svačega oko stanice ima, od kafića pa do mijenjačnica. Jednom kada se riješite robe, a u slučaju da vam se ne pije kafa potražite restoran, odnosno fast food i ondje predahnite do autobusa.

  Putovanje Kotor - Dubrovnik

  Veliki broj prevoznika u Dubrovnik dolazi za okvirno 1 sat. Imate li priliku birajte prevozničku firmu po tome ide li autocestom i to zato što je put autocestom bezbjedniji i udobniji te ćete na taj način brže doći.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj ovo obično traje petnaestak minuta, tačnije za toliko produžuje vaš dolazak u Dubrovnik. Vrijeme koje ćete provesti na putu ovisi o vrsti ceste kojom idete, ali sasvim očigledno i o stajanjima koje vozač pravi.

  No, tokom stajanja barem imate taman vremena da protegnete noge i odete na toalet. Naglašavamo da su cijene sendviča i kafe očito skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na obične gradske trgovine.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Po dolasku na stanicu odložite kofere u garderobu i slobodni razgledajte grad, tj. mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i važna zdanja te centralni trg u Dubrovniku. Glavna autobuska stanica svojim posjetiocima pruža mogućnost da odmore u jednome od obližnjih kafića i usput uzmu kakav slasan zalogaj.

  Zaustavite i upoznajte gradske domaćine i znalce i informišite se o mogućnostima pronalaska zanimljivih gradskih događanja. Naposljetku, po pronalasku apartmana uzmite kovčege iz garderobe i krenite do hostela, a kad se smjestite možete sve što zaželite i to na koji god način želite, na primjer, odspavati pa prošetati, odnosno razgledavati pa malo odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Kotor - Dubrovnik

  Autobusni prevoznici teže međunarodnim standardima kod opremanja buseva pa kvalitetna oprema nije za čuditi se. Autobusi koji prevoze putnike od Kotora do Dubrovnika opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utičnice pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj tablet.

  Neki autobusi imaju i toalet, međutim, ovo je češće izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite više u tu mogućnost. WiFi net u busu je nešto na što se nije mudro pretjerano oslanjati, jer je signal često previše opterećen zbog puno turista u vašem autobusu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Kotor - Dubrovnik

  Najčešća prevozna sredstva na liniji su: lični automobil, autobus, voz i avion. Ruta Kotor - Dubrovnik pokrivena je razno raznim prometalima, pa u nastavku slijedi poređenje busa sa drugim sredstvima prevoza.

  Voz nije nezamjenjivo rješenje jer najčešće podrazumijeva odabir između tek nekoliko dostupnih linija, a osim tog su iznosi karata za voz bez zabune skuplje. Lični automobil se može činiti kao odlično rješenje za prevoz, ali kod njega razmišljanje o isplativosti dobiva na vrijednosti prisjetimo li se da je cifri za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi izbor između masu svakodnevnih polazaka te bezbjednost za vožnje.

  Nedostatak aviona je ta što kada sletite morali bi se pozabaviti prevozom do grada, naime, avionske luke se uglavnom nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti. Vazdušna distanca je nešto manja u odnosu na cestovnu i to je osjetna prednost aviona u poređenju sa busem, ali ići avionom znači izdvojiti više novca za kartu u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Kotor - Dubrovnik

  U svakom slučaju, putujući busom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Kotora do Dubrovnik proći ćete: Budva, Tivat, Herceg-Novi, i Ulcinj. Dok putujete trebali biste posmatrati mjesta kojima idete, jer tako zapravo brzo dobijete ideju o drugom gradu kojega bi htjeli razgledati.

  O Kotoru

  Grad ćete pobliže upoznati na način da njime šetate pa ga s time na umu razgledajte i upoznajte. Prije svega, po dolasku u Kotor prije kretanja u avanturu se osvježite, tj. razbudite, a za to je caffe bar najbolji izbor pošto u njemu možete polako popiti kafu. Ne koristite uobičajeni javni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Kotor, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se malo iscrpiti.

  Svakako, gradski centar na samom je vrhu spiska, a tek kad njega obiđete slijede ostale kulturno-istorijske spomenike kulture Kotora. Brojne galerije i muzeji mjesta su u Kotoru na kojima dodatno proširujete svoje znanje pa posegnite u njih da bi postali bogatiji za djeliće nekih davnih istorija i načina života.


  Grad Kotor je okružen sljedećim gradovima: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica. Ako ste gladni otiđite do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na svakakve restorane.

  O Dubrovniku

  Dubrovnik je za mnoge goste grada velika želja i davni san pa iz tog razloga predlažemo da se odmah uputite u njegovo razgledavanje. Ovaj grad je “natrpan” istorijom i kulturom - sve od zadivljujuće starogradske jezgre do savremenih sadržaja i gradskih novina. U Dubrovniku i njegovoj okolini ćete vidjeti puno prekrasne prirode i parkova.

  Naime, vodiči u Dubrovniku nisu nužni. Pod uslovom da ste imalo snalažljivi možete i bez turističkih pratioca.


  Grad Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Nikšić, i Trebinje. Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van CG: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).