Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Herceg-Novi and Makarska.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Herceg-Novi, ME Do: Makarska, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Herceg - Novi- Makarska

  Idući iz Hercega do Novi- Makarske čeka vas bezbjedna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada autobusna redovna linija polazi svakodnevno po 1 put. Na ruti ćete provesti tek nekoliko sati, a pri tom 239 km cestovnog puta ostavljate za sobom.

  Vrijeme putovanja je cca 3 sata i 27 minuta, a taj period drijemajte, ili možda pratite saobraćaj. Autobusni polasci već od 19:50 jamče nam da stignemo na ciljnu lokaciju u dogovoreno vrijeme.

  Od brojnih firmi koje prelaze ovu relaciju prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Velik broj prevoznika momentalno donosi i veliki broj busnih linija te ste u prilici planirati svoj dolazak u Novi- Makarska kad god vam najbolje odgovara.

  Prilikom prelaska puta bus staje u prosjeku 1 put, a ova stajanja iskoristite da bi kupili štogod slatko, ali i kako bi prošetali. Vrijeme vožnje i količina pauzi ovise o autobuskom prevozniku i odabiru saobraćajnice, a u glavnini se kombinuju nove i stare ceste kako bi prevozničke firme omogućile klijentima udobnu vožnju.

  Kartu za jedan smjer po najpovoljnijoj cijeni putnicima nudi prevoznička firma CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to po cijeni od 26.1 EUR.

  Za detaljnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata pitajte osobu zaposlenu na šalteru za informacije. Ne zaboravite da se popusti najčešće odobravaju na pojedine kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i penzionere. Stanica Herceg nudi svojim domaćinima i gostima da saznaju novi vozni red, zbog toga ovdje navodimo tek da autobusi na liniji saobraćaju od 19:50 do 19:50.

  Lista prevoznika Herceg - Novi- Makarska

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Herceg

  Uranite li na autobusku stanicu Herceg, nemojte sjesti odmah u prvi bar. Kad stignete do zgrade stanice hodajte koju ulicu dalje kako bi osjetili grad još ovo kratko vrijeme.

  Kad smo već kod stanice pametno je obezbjediti si i koji euro više za potrebe odlaska u WC, jer nije kul sa novčanicom od 100 EUR plaćati toalet manje od 2-3 EUR. Prvo, ipak, ostavite svoju prtljagu u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno razmijeniti sitan novac.

  Naime, u okolici stanice smjestio se ogroman broj šarolikih sadržaja. Zaista, svačeg oko stanice ima, od slastičarni pa sve do bankomata. Nakon što se riješite prtljage, a u slučaju da vam se ne pije kafa potražite fast food i ondje odmorite do kretanja autobusa.

  Putovanje Herceg - Novi- Makarska

  Veliki dio preduzeća u Novi- Makarska stiže za oko 3 sata. Imate li mogućnost izbora birajte prevoznika po tome ide li autocestom i to zato što je put autocestom lagodniji i bezbjedniji te ćete na taj način brže biti u svome smještaju.

  Stane li bus na benzinskoj pumpi ovo u prosjeku traje desetak minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Novi- Makarska. Vrijeme do dolaska ovisi o tipu saobraćajnice kojom stižete, ali sasvim očigledno i o usputnim stajalištima.

  Ističemo da su cijene proizvoda nesumnjivo skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na regularne trgovine. No, tokom stajanja barem imate taman vremena da nešto pojedete ili da u miru pročitate koju stranicu časopisa.

  Autobuska stanica Novi- Makarska

  Po dolasku na stanicu predajte kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, tj. mjesto u koje ste maločas stigli pa pri tom svakako razgledajte i gradske spomenike kulture te najpopularniji trg u Novi- Makarski. Autobuska stanica svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih restorana i usput uzmu kakav slasan zalogaj.

  Zaustavite gradske domaćine i znalce i saznajte o mogućnostima pronalaska interesantnih gradskih događanja. Nadalje, po pronalasku sobe vratite kofere iz garderobe i krenite pravcem hotela, a kad se smjestite možete bilo što i to na koji god način želite, na primjer, nakratko sjesti pa obići centar, odnosno prošetati gradom pa zadovoljni odspavati.

  Oprema autobusa na relaciji Herceg - Novi- Makarska

  Autobusni prevoznici teže međunarodnim standardima tokom opremanja svojih autobusa pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje. Autobusi koji saobraćaju na liniji od Hercega do Novi- Makarske opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati priliku priključiti svoj laptop.

  Neki autobusi imaju i WC, no, ovo je puno češće izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite potpuno u tu mogućnost. Wireless internet u busu je nešto na što se ne valja apsolutno oslanjati, jer je signal često zagušen zbog svih ljudi u busu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Herceg - Novi- Makarska

  Najčešća prevozna sredstva na liniji su: lični automobil, autobus, voz i avion. Ruta Herceg - Novi- Makarska pokrivena je raznoraznim prevoznim sredstvima, pa u ovisnosti o tome slijedi poređenje busa sa drugim sredstvima prevoza.

  Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus omogućuje izbor između puno svakodnevnih polazaka te visoku udobnost i bezbjednost vožnje. Automobil se može činiti kao odlično rješenje za prevoz, ali kod njega problematika oko isplativosti uzima maha prisjetimo li se da je iznosu za gorivo potrebno dodati onu za cestarinu. Voz nije nezamjenjivo rješenje jer nužno podrazumijeva izbor između samo par raspoloživih linija, a osim tog su iznosi karata za voz vidljivo skuplje.

  Vazdušna distanca je prilično manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona nad busem, ali ići na put avionom znači proći skuplje u odnosu na bus. Slabost aviona je ta što kada sletite morali bi se pozabaviti prevozom do središta grada, naime, aerodromi se najčešće nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete ponovno platiti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Herceg - Novi- Makarska

  Kad putujete autobusom možete posmatrati područja koja prolazite, jer tako zapravo za tren dobijete ideju o slijedećem gradu kojega želite razgledati. U svakom slučaju, vozite li se busom prolazite razna mjesta i gradove. Putujući od Hercega do Novi- Makarska proći ćete: Podgorica, Petrovac na Moru, Budva, i Tivat.

  O Hercegu

  Zaboravite uobičajeni javni prevoz, jer ste došli upoznati Herceg, a da biste to i učinili morat ćete se malo rekreisati. Grad ćete detaljno upoznati tako da njime šetate pa ga s time na umu upoznajte. Prije svega, po dolasku u Herceg prvo se osvježite, tj. razbudite, a za to je caffe bar vjerovatno najbolji izbor pošto posjetivši ga možete na miru popiti svoju kafu.

  Muzeji i galerije odredišta su u Hercegu na kojima doznajete još više pa zavirite u njih i otkrijte bogatstva koja skrivaju da bi postali bogatiji za dijelove nekih davnih istorija i načina života. Svakako, gradski centar na samom je vrhu spiska, a tek kad njega obiđete slijede druge istorijske spomenike kulture Hercega.


  Grad Herceg je u blizini gradova: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica. U slučaju da ste gladni krenite do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na svakakve restorane.

  O Novi- Makarski

  Ovaj grad je “natrpan” istorijom i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do savremenih sadržaja i gradskih novina. U Novi- Makarski i njegovoj okolini ćete vidjeti puno divne prirode i parkova. Novi- Makarska je za mnoge goste grada velika nepoznanica ili mjesto o kojem su čuli od drugih pa zato predlažemo da se odmah uputite u njegovo istraživanje.

  Naime, vodiči u Novi- Makarski nisu posve nužni. Pod uslovom da ste bar malo preduzetni i snalažljivi bezbjedni ste i bez turističkih pratioca.

  Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van Crne Gore: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Novi- Makarska se nalazi u blizini sljedećih gradova: Split, Mostar, Bugojno, i Brodarica.