Bus schedule

11:10 12:30
Date: 20.11.2018.
11:10 12:30
1:20h 0
Učitavanje...
105 HRK
1
15:35 17:00
Date: 20.11.2018.
15:35 17:00
1:26h 1
Učitavanje...
105 HRK
1
15:35 17:00
Date: 20.11.2018.
15:35 17:00
1:26h 2
Učitavanje...
105 HRK
1
19:00 20:45
Date: 20.11.2018.
19:00 20:45
1:45h 0
Učitavanje...
165 HRK
1

O putovanju

Od: Herceg-Novi, ME Do: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 4
Prosečno trajanje putovanja 1 h 29 min
Karte od 102 HRK

Bus companies operating on this route

  Herceg - Novi- Dubrovnik

  Na put između ova dva grada autobusna linija polazi svakoga dana po 4 puta. Na ruti ćete provesti tek nekoliko sati, a za kojih 48,9 km cestovnog puta ostavljate za sobom do povratka. Na putu iz Hercega do Novi- Dubrovnika čeka vas bezbjedna vožnja autobusom.

  Autobusni polasci već od 11:10 jamče nam da stignemo na ciljnu lokaciju u pravo vrijeme. Putovanje traje cca 56 minuta, a taj period istražujte o mjestu u koje putujete, ili možda gledajte omiljenu seriju na tabletu.

  Puno prevozničkih firmi ovog časa obezbjeđuje i masu busnih linija te imate priliku zakazati svoj dolazak u Novi- Dubrovnik kad vam najbolje odgovara. Od brojnih preduzeća koja prelaze ovu liniju prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o.

  Dužina vožnje i broj pauzi ovise o busnom prevozniku i odabiru puta, a najčešće se kombinuju nove i stare ceste kako bi preduzeća omogućila klijentima komotnu vožnju. Tokom vožnje autobus staje u prosjeku 4 puta, a zaustavljanje busa iskoristite da bi pojeli taj čips koji ste ponijeli, ali i kako bi prošetali.

  Za jedan smjer kartu po najjeftinijoj cijeni daje prevoznička firma CROATIA BUS d.o.o i to u iznosu od 14.06 EUR. Obrnuto rečeno kartu po najvišoj cijeni plasira isti prevoznik po cijeni od 22.09 EUR.

  Stanica Herceg nudi svojim posjetiocima da vide, odnosno saznaju novi vozni red, pa zato ovdje navodimo tek da prevozničke firme na liniji kreću od 11:10 do 19:50. Sjetite se da se popusti najčešće odobravaju na određene kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i penzionere. Za sveobuhvatnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte zaposlenika koji je zadužen za informacije.

  Lista prevoznika Herceg - Novi- Dubrovnik

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Herceg

  Dođete li ranije na autobusku stanicu Herceg, nemojte ući odmah u prvi bar. Kad stignete do zgrade stanice uputite se koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo kratko vrijeme.

  Prije svega, ostavite svoju prtljagu u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno odvojiti sitan novac. Kad smo već kod stanice nije loše obezbjediti si i koji euro više za potrebe naplate WC-a, jer nije najpristojnije sa novčanicom od 200 EUR plaćati toalet manje od 1-2 EUR.

  Jednom kada se riješite prtljage, a u slučaju da vam se ne pije kafa potražite pub i ondje guštajte do busa. Naime, oko stanice smješten je golem broj primamljivih usluga i sadržaja za pristigle putnike i stanovnike. Zaista, svačega oko stanice ima, od pekara do bankomata.

  Putovanje Herceg - Novi- Dubrovnik

  Veliki dio preduzeća u Novi- Dubrovnik dolazi za oko 56 minuta. Imate li mogućnost birajte prevoznika po tome ide li autocestom i to zato jer je put autocestom lakši te ćete na taj način brže biti na odredištu.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj ovo u pravilu traje od 10 do 15 minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Novi- Dubrovnik. Vrijeme do dolaska ovisi o tipu saobraćajnice kojom stižete, ali sasvim očigledno i o usputnim stajalištima.

  No, tokom stajanja barem imate taman vremena da razgibate udove i odgovorite na poziv. Napominjemo da su cijene svih proizvoda vidljivo skuplje na ovakvim stajalištima u odnosu na obične ulične trgovine.

  Autobuska stanica Novi- Dubrovnik

  Autobuska stanica svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da predahnu u jednome od obližnjih kafića i usput uzmu kakav kvalitetan zalogaj. Po dolasku na stanicu stavite kovčege u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste stigli pa pri tom svakako posjetite i spomenike kulture te centralni trg u Novi- Dubrovniku.

  Zaustavite tamošnje stanovnike i pitajte ih o mogućnostima pronalaska zanimljivih gradskih događanja. Konačno, po pronalasku prenoćišta uzmite kovčege iz garderobe i krenite pravcem apartmana, a nakon što se smjestite možete bilo što i to onako kako želite, na primjer, odspavati pa prošetati, odnosno prošetati pa sjesti da odmorite.

  Oprema autobusa na relaciji Herceg - Novi- Dubrovnik

  Autobuska preduzeća teže međunarodnim standardima tokom opremanja buseva pa kvalitetna oprema nije za čuditi se. Autobusi koji idu od Hercega do Novi- Dubrovnika opremljeni su sa TV prijemnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utičnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj laptop.

  Neki autobusi imaju i toalet, no ipak, ovo je rađe izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite značajnije u tu mogućnost. WiFi u busu je nešto na što se nije zgodno potpuno oslanjati, jer je signal često zagušen zbog velikog broja ljudi u vozilu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Herceg - Novi- Dubrovnik

  Linija Herceg - Novi- Dubrovnik pokrivena je različitim prometalima, pa sada slijedi poređenje busa sa drugim sredstvima za prevoz. Najčešća prevozna sredstva su: lični automobil, autobus, voz i avion.

  Lični automobil se može činiti kao savršeno rješenje za prevoz, ali kod njega pitanje isplativosti uzima maha padne li nam na pamet da je cijeni za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu. Voz nije super rješenje jer najčešće podrazumijeva odabir između tek nekoliko potencijalnih linija, a osim tog su karte za voz vidljivo skuplje. Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi izbor između velikog broja svakodnevnih polazaka te bezbrižnost i bezbjednost tokom vožnje.

  Mana aviona je ta što kada sletite trebali biste se pozabaviti prevozom do gradskog centra, naime, aerodromi se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz će vas ponovno koštati. Vazdušna razdaljina je osjetno manja u odnosu na cestovnu i to je poštena prednost aviona u poređenju sa busem, ali ići na put avionom znači potrošiti više novca u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Herceg - Novi- Dubrovnik

  Kad se vozite busom slobodni ste posmatrati okolinu, jer tako zapravo lako dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega ćete doživjeti iz prve ruke. U svakom slučaju, tokom putovanja busom prolazite razna mjesta i gradove. Putujući od Hercega do Novi- Dubrovnik proći ćete: Budva, Tivat, Kotor, i Ulcinj.

  O Hercegu

  Zaboravite uobičajeni uobičajeni javni prevoz, jer ste došli upoznati Herceg, a da biste to i ostvarili morat ćete se zadihati. Grad ćete ponajbolje upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu razgledajte i upoznajte. Prije svega, po stizanju u Herceg prvo se odmorite, tj. predahnite, a za to je kafić vjerovatno najbolji izbor pošto tamo možete u miru popiti svoj sok ili nešto drugo.

  Svakako, gradski centar prvi je na spisku, a tek kad njega obiđete slijede druge istorijske i umjetničke spomenike kulture Hercega. Muzeji i galerije odredišta su u Hercegu na kojima dodatno proširujete svoje znanje pa posegnite u njih da bi postali bogatiji za komadiće nekih stranih istorija i načina života.


  Grad Herceg se nalazi u blizini sljedećih gradova: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica. U slučaju gladi krenite do glavne gradske ulice, jer ćete u njoj naići na razne restorane.

  O Novi- Dubrovniku

  Novi- Dubrovnik je za mnoge strance velika i davna želja pa baš zato predlažemo da se odmah uputite u njegovo razgledavanje. Ovaj grad je veoma bogat istorijom i kulturom - sve od sakralnih i kulturnih spomenika do savremenih sadržaja i gradskih novina. U Novi- Dubrovniku i njegovom okruženju ćete pronaći puno krasne prirode i parkova.

  Uz uvjet da ste imalo odvažni i snalažljivi možete i bez turističkih pratioca. Naime, vodiči u Novi- Dubrovniku nisu nužni.

  Mislite li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u Evropi: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Novi- Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Nikšić, i Trebinje.