Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Grude and Risan.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Grude, BA Do: Risan, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Grude - Risan

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i bezbjedno. Na ruti od Gruda do Risana slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 205 km.

  Bitno je naglasiti da autobus na ruti Grude - Risan putuje skoro svaki novi dan. Nove i bezbjedne ceste, odnosno u glavnom autoceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate na putu.

  Autobusi kreću prvi put u danu na svoje putovanje do navedenog grada u 05:25. Spomenutu rutu vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Značajan broj autobuskih firmi stavlja na tržište mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati.

  Naglasimo i da prevoznici na dotičnoj ruti u okviru jednog dana opšenito govoreći polaze 1 put i to od 05:25 do 05:25. Puno polazaka daje priliku da domaći i inostrani putnici planiraju put u tačno određeni čas ali i da prema tom dogovore svoj prevoz do hotela.

  Dok putuje autobus stane do 15 puta, a za vrijeme tih stajanja možete prelistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom. Prosječna cijena toga puta je 35 HRK.

  Svoj put busom uz Vollo možete planirati iz vlastite kuće. Ukoliko hoćete na središnu autobusku stanicupodsjećamo da ste ondje u prilici razgovarati, tj. priupitati djelatnika na šalteru za informacije u vezi kakvih nedoumica, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prevoznika Grude - Risan

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Grude

  Za one koji se nisu naspavali tu su lokalni, ili bolje reći caffe barovi na stanici u kojima možete naručiti brzinsku kafu. Glavna autobuska stanica može, pristignete li puno ranije od vremena kretanja busa, ponuditi brojnost vlastitih sadržaja i usluga.

  Jednostavna napomena, izdvojite sitan novac za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 EUR plaćati jedva 2 EUR za WC-a na stanici. Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na stanici po potrebi potražite: bankomate i mienjačnicu, trgovine mješovitom robom i pekare.

  Nema nekog smisla da bus, tj. vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe. Pazite da budete u pravo vrijeme na stanici.

  Putovanje Grude - Risan

  Informacija o ruti mogla bi vam olakšati putovanje. Prije putovanja definitivno provjerite ide li vaš bus autocestom ili manjim saobraćajnicama.

  Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje zabavnije krenemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici vidjeti kako ti gradovi i mjesta dišu. Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je ugodnija i brža za putnika.

  Istina je da ćete autocestom putovati manje, pošto vam njom treba u prosjeku 3 sata. Nekadašnjim rutama trebat će vam duže da stignete gdje ste krenuli te tim putem nerijetko i preko jednog časa budete u zaostatku.

  Autobuska stanica Risan

  U Risanu prošetajte do obližnjeg bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem. Po dolasku na autobusku stanicu savjetujemo da kofere predate u garderobu, a ako je skroz popunjena raspitajte se postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Grude - Risan

  Prije svega, istina je da se u autobusu katkad nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je prije izuzetak nego pravilo i ne valja se na tu opciju oslanjati. Autobusi na liniji od Gruda do Risana opremljeni su sa TV prijemnicima i klimom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj uređaj da se napuni.

  Internet u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka. Turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Grude - Risan

  Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim vozilima. Put od Gruda do Risana pokriven je različitim vozilima. Najučestalija prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. U prvi mah se automobil doima kao savršeno rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to definitivno nije isključivi trošak.

  Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među velikim brojem polazaka, ali ste slobodni i u prilici raščistiti si duge časove za put. Mana putovanja vozom jest ta da na putu provedete časove i časove, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne.

  Busni prevoz garantuje svima pristupačne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata. Nema sumnje, autobus garantuje iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i bezbjednost vožnje.

  Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma. Svima je jasno i znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolini.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Grude - Risan

  Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato onda kada uđete u kakav grad upijajte baš sve. Putujući autobusom prolazite uistinu puno mirnih i istorijski bogatih gradova i mjesta.

  Iskoristite priliku i uživajte posmatrajući ih. Putujući od Gruda do Risan proći ćete: Vinkovci, Vukovar, Osijek, i Đakovo.

  O Grudama

  U ovom gradu proučite i gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići bez rezerve se konsultujte s mještanima, ili pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija a u okviru koje se mogu dobiti vodiči. U Grudama prvo razgledajte centar.

  Centralni gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet. Ovo je područje bogato istorijom te je prava šteta ne odvojiti dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Risanu

  Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti istorijskim bogatstvima i diviti se velebnim građevinama Risan je vaša destinacija. Vjerovatno ste birali ovaj grad jer na divan način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolinu, i urbani, moderan, ovdašnji životni stil.

  Želite li nastaviti svoje putovanje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete bez problema pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako rađe želite detaljnije istražili Crnu Goru, razmislite o ovim: Bijelo Polje, Herceg Novi i Nikšić. Za totalne fanove nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Plužine, Šavnik i Žabljak.