Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Grude and Kotor.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Grude, BA Do: Kotor, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Grude - Kotor

  Ovo putovanje je zasigurno mirno i bezbjedno. Putujući linijom od Gruda do Kotora slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 222 km.

  Važno je naglasiti da autobus na ruti Grude - Kotor ide na put skoro svakoga dana. Nove i bezbjedne autoceste čine da ne brinete, odnosno da se opustite.

  Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje na navedenoj ruti u 05:25. Tu liniju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Velika brojka autobuskih preduzeća obezbjeđuje znatan broj ruta.

  Naglasimo i da autobuski prevoznici na ovdje opisanoj ruti u 24 časa najčešće saobraćaju 1 put i to od 05:25 do 05:25. Puno polazaka daje priliku da si svaki putnik planiraju dolazak u grad u konkretan čas i vrijeme tako da prema tom dogovore svoj prevoz do hotela, tj. apartmana.

  Prosječna cijena toga putovanja je 37 HRK. Kod putovanja autobus zastane do 16 puta, a za vrijeme te pauze možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl..

  U slučaju da insistirate na središnu autobusku stanicusjetite se da ste ovdje u prilici ući u kontakt i upitati ličnost zaposlenu na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz svoje fotelje.

  Lista prevoznika Grude - Kotor

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Grude

  Stanica za buseve može, dođete li puno ranije od vremena polaska busa, ponuditi brojnost staničnih sadržaja i usluga. Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi i fast food objekti u kojima možete predahnuti dok čekate na svoj bus.

  Od ostalih dodatnih sadržaja i usluga na stanici po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mijenjačnicu i parking. Samo mala napomena, pripremite sitan novac za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 100 EUR plaćati npr. 2 EUR za WC.

  Obezbjedite da na vrijeme budete i čekate na stanici. Nije baš zgodno da vozač i svi putnici sa nestrpljenjem očekuju tebe.

  Putovanje Grude - Kotor

  Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati put. Prije puta svakako se raspitajte ide li vaš bus autocestom ili manjim saobraćajnicama.

  Ipak obično vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici vidjeti kako žive stanovnici mjesta i gradova paralelno kojih prolazimo. Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je ugodnija i brža za putnika.

  Istina je da ćete autocestom stići prije, pošto vam je idući njom potrebno otprilike 3 sata. Međugradskim cestama trebat će vam duže te često tim putem i više od jednog časa budete u zaostatku.

  Autobuska stanica Kotor

  U Kotoru otiđite do obližnjeg caffe bara pa napokon uživajte u novom okruženju i finoj kafi, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Kada stignete na autobusku stanicu svojeg odredišta savjetujemo da prvo odložite svoje stvari u garderobu, a za slučaj da je ona zauzeta pitajte postoji li oko stanice druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti.

  Oprema autobusa na relaciji Grude - Kotor

  Autobusi na relaciji od Gruda do Kotora opremljeni su sa klimom, TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj mobitel. Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je prije izuzetak nego pravilo i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Internet signal u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka. I inostrani i domaći turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Grude - Kotor

  Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim s drugim iznesenim oblicima prevoza. Put od Gruda do Kotora pokriven je raznoraznim vozilima. Najbolja prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što automobilsko gorivo drži cijenu, a to uistinu nije samostalni trošak. Naizgled se automobil čini kao najbolje rješenje.

  Dakle, niste u prilici birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste u situaciji osloboditi si mnogobrojne časove za put. Negativnost voza jest ta da općenito vrijedi manjak linija i višak sati na putu.

  Nema sumnje, autobus garantuje udobnost i bezbjednost vožnje. Prevoz autobusom garantuje povoljne cijene svih karata.

  Svi već znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u blizini gradskog središta, no moraju biti Ipozicionisani u njegovoj oklini. Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Grude - Kotor

  Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte, odnosno posmatrajte baš sve. Putujući autobusom prolazite uistinu puno predivnih gradova i mjesta.

  Uživajte posmatrajućii ih i paralelno planirajući svoje slijedeće putovanje. Putujući od Gruda do Kotor proći ćete: Vinkovci, Vukovar, Osijek, i Đakovo.

  O Grudama

  U Grudama prvo razgledajte centar. U ovom gradu ne zaboravite gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići bez ikakva premišljanja se konsultujte s s ondašnjim ljudima, tj. pitajte gdje se nalazi kakva turistička agencija a u okviru koje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu. Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve.

  Interesuju li vas sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite web stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto istorijski gledano zaista bitno istorijom te je prava šteta ne odvojiti dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Kotoru

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolinu, i savremen, odnosno moderan stil života. Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti glavnim istorijskim vrednotama i diviti se impresivnim građevinskim postignućima Kotor je vaše odredište.

  Za fanove nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Plužine, Šavnik i Žabljak. Želite li nastaviti putovati dalje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako vam je ipak želja detaljnije istražili Crnu Goru, razmislite o ovim: Cetinje, Bijelo Polje i Herceg Novi.