Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik and Tivat.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Dubrovnik, HR Do: Tivat, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Dubrovnik - Tivat

  Ovo putovanje je nesumnjivo udobno, ali i bezbjedno. Na ruti od Dubrovnika do Tivta slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 67,5 km.

  Bezbjedne i moderne autoceste čine da budete opušteni i da se odmorite za vrijeme putovanja. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Dubrovnik - Tivat prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta praktički svaki novi dan.

  Busevi prvi put u danu kreću na svoje putovanje do navedenog grada u 07:00. Veliki broj autobuskih firmi obezbjeđuje i više nego dovoljan broj dnevnih autobusnih linija. Spomenutu rutu vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o.

  Spomenimo i da prevoznici na dotičnoj ruti u danu uglavnom polaze 3 puta i to od 07:00 do 17:30. Puno polazaka daje priliku da domaći i inostrani putnici planiraju putovanje u tačno određeni čas tako da prema tom dogovore svoj prevoz do hotela, tj. apartmana.

  Prosječna, odnosno okvirna cijena navedenog putovanja je 19 HRK. U toku prelaska puta autobus staje od 2 do 3 puta, a za vrijeme tih stajanja možete pojesti sendvič kojeg ste eventualno ponijeli sa sobom na put ili porazgovarati sa svojim saputnikom.

  Ukoliko želite na središnu autobusku stanicupodsjećamo da ste ovdje u prilici upitati ličnost zaposlenu na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nedoumica, kao i za akcije, obavijesti i novi vozni red. Svoj put autobusom uz Vollo možete organizovati iz vlastite kuće.

  Lista prevoznika Dubrovnik - Tivat

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Za one koji se nisu naspavali tu su fast food objekti u kojima na brzinu utažite glad pa produžite dalje do obližnjeg caffe bara. Stanica za buseve može, dođete li ranije od vremena polaska busa, ponuditi raznovrsnost i brojnost staničnih sadržaja i usluga.

  Sitna napomena, pripremite sitan novac za: toalet, garderobu i parking, odnosno nemojte sa 50 EUR plaćati cca 2 EUR za WC. Od ostalih sadržaja na stanici po potrebi potražite: bankomate, mijenjačnice i trgovine mješovitom robom.

  Pripazite da na vrijeme budete i čekate na stanici. Nije baš zgodno da bus, tj. vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Dubrovnik - Tivat

  Informacija o ruti mogla bi vam poboljšati vožnju. Prije putovanja svakako provjerite ide li , tj. vozi li vaš bus autocestom ili manjim lokalnim cestama.

  Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici razgledavati kako ti gradovi i mjesta dišu. Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je bezbjednija, udobnija i brža za putnika.

  Starijim cestama trebat će vam duže te često tim putem i više od jednog časa budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom doputovati brže, pošto vam njom treba oko 1 sat.

  Autobuska stanica Tivat

  U Tivtu se prošećite do obližnjeg bara pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Nakon što dođete na vašu autobusku stanicu savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate je na čuvanje u garderobu, a ako je puna i da više nemaju mjesta pitajte, tj. saznajte postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Tivat

  Autobusi na liniji od Dubrovnika do Tivta opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete imati priliku priključiti svoj mobitel. Prije svega, istina je da se nekad u autobusu nađe i WC, no, ovo je specifičnost i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  I inostrani i domaći turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge. Internet u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Tivat

  Usporedimo sada autobus s iznesenim s drugim iznesenim oblicima prevoza. Put od Dubrovnika do Tivta pokriven je raznim vozilima. Najprimjerenija prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  U prvi mah se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što automobilsko gorivo drži cijenu, a to uistinu nije sami trošak.

  Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među brojnim polazaka, ali ste u situaciji izdvojiti si puste časove za put. Očita negativnost voza jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Nema sumnje, autobus garantuje visoku kvalitetu, udobnost, iskustvo vozača i bezbjednost vožnje. Busni prevoz garantuje povoljne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Svi već znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego moraju biti Ipozicionisani izvan njega. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja. Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Tivat

  Vožnja autocestom zna biti dosadna radi svoje jednoličnosti pa zato nakon što uđete u kakav grad posmatrajte baš sve. Putujući autobusom prolazite veliki broj mirnih i istorijski bogatih gradova i mjesta.

  Putujući od Dubrovnika do Tivat proći ćete: Zagreb, Karlovac, Split, i Makarska. Iskoristite priliku i posmatrajte ih.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku prvo razgledajte centar. U ovom gradu proučite i gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su najviše bitne definitivno se konsultujte s s ondašnjim ljudima, tj. pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu. Centralni gradski trg poslastica je za one željne ritma grada.

  Interesuju li vas sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je mjesto istorijski gledano zaista bitno istorijom te je prava šteta ne osigurati dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Tivtu

  Bilo da želite posjetiti krasne komadiće prirode, bilo da želite svjedočiti istorijskim ljepotama i diviti se tamošnjim građevinama Tivat je vaša destinacija. Najvjerovatnije ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolinu, i moderan stil života.

  Za slučaj da biste htjeli nastaviti svoj put u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete bez problema pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako vam je ipak želja detaljnije istražili Crnu Goru, tu su:Cetinje, Bijelo Polje i Herceg Novi. Za ljubitelje nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Plužine, Šavnik i Žabljak.