Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik and Kotor.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Dubrovnik, HR Do: Kotor, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Dubrovnik - Kotor

  Ovo putovanje je nesumnjivo mirno i bezbjedno. Prelazeći relaciju od Dubrovnika do Kotora slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 91,6 km.

  Nove autoceste čine da nemate razloga za brigu pa i da odrijemate na putu. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Dubrovnik - Kotor prelazi tu udaljenost i vodi vas do odredišta u pravilu praktički svaki dan.

  Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje između dva spomenuta grada u 07:00. Ovu rutu vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Značajan broj prevoznika garantuje mnogo autobusnih polazaka u danu.

  Spomenimo i da autobuski prevoznici na ovoj liniji u jednom danu najčešće polaze 4 puta i to od 07:00 do 17:30. Puno polazaka omogućava da svi putnici, bilo domaći, bilo inostrani planiraju polazak u tačno određeno vrijeme te da prema tom planiraju svoj prevoz do hotela.

  Okvirna cijena toga putovanja je 18 HRK. U toku prelaska puta autobus napravi stajanje od 1 do 4 puta, a za vrijeme te pauze možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i protegnuti noge.

  Svoj put busom uz Vollo možete organizovati iz vlastite kuće. Ukoliko trebate na busni stanicupodsjećamo da ste tamo u prilici razgovarati, tj. priupitati zaposlenika na šalteru za informacije u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prevoznika Dubrovnik - Kotor

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Autobuska stanica može, stignete li puno prije od vremena polaska busa, ponuditi uistinu gomilu svojih sadržaja i usluga. Za one koji se nisu naspavali tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso.

  Samo kratka napomena, provjerite imate li kovanice za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 50 EUR plaćati na primjer 2 EUR za toalet. Od ostalih sadržaja na stanici po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mijenjačnicu i parking.

  Nije neka fora da autobus i hrpa putnika nestrpljivo čekaju samo tebe. Vodite računa o tome da se nacrtate u pravo vrijeme na stanici.

  Putovanje Dubrovnik - Kotor

  Informacija o ruti mogla bi vam poboljšati putovanje. Uoči putovanja definitivno provjerite ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom.

  Naime, putovanje autocestom znači vožnju koja je bezbjednija, udobnija i brža za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zabavnije krenemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici razgledavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Nekadašnjim rutama trebat će vam duže te nekada tim putem i više od časa budete u zaostatku. Bez ikakve sumnje ćete autocestom stići prije, pošto vam je idući njom potrebno u prosjeku 1 sat.

  Autobuska stanica Kotor

  U Kotoru otiđite do obližnjeg bara pa sjednite i popijte u miru svoju kafu, a onda dolazi vrijeme da vaša avantura u novom gradu počne. Po pristizanju na vaše odredište savjetujemo da kofere predate u garderobu, a za slučaj da je krcata, tj. da nema mjesta istražite postoji li neka druga garderoba.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Kotor

  Autobusi na liniji od Dubrovnika do Kotora opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati mogućnost priključiti svoj tablet. Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i WC, no, ovo je izuzetak i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  Internet mreža u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka. Domaći i strani turisti se pokušavaju u isti čas spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do njena pucanja i nemogućnosti korištenja net-a.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Kotor

  Put od Dubrovnika do Kotora pokriven je raznim vozilima. Usporedimo sada autobus s ostalim s drugim iznesenim oblicima prevoza. Najčešća prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to definitivno nije isključivi trošak. Naizgled se automobil čini kao najbolje rješenje. Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu.

  Manjkavost voza, odnosno željeznica jest ta da je oskudan broj dostupnih linija, a ogroman broj časova na putu. Dakle, ne postoji mogućnost pa da možete birati među više svakodnevnih polazaka, ali ste u prilici i slobodni osloboditi si puste časove za put.

  Nema sumnje, autobus garantuje visoku kvalitetu, udobnost, iskustvo vozača i bezbjednost vožnje. Bus garantuje daleko pristupačne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata.

  Jasno je i već svi znaju da vazduhoplovne luke nisu i ne mogu biti u neposrednoj blizini centra grada, nego moraju biti izgrađeni u njegovoj široj okolini. Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban za dolazak do grada s aerodroma.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Kotor

  Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što dođete u kakav grad posmatrajte baš sve. Putujući autobusom prolazite cijeli niz lijepih gradova i mjesta.

  Putujući od Dubrovnika do Kotor proći ćete: Zagreb, Karlovac, Split, i Makarska. Iskoristite priliku i posmatrajte ih.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku prvo prošetajte i vidite centar. U ovom gradu tokom obilaska posjetite i gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni po kojima je grad najviše poznat bez ikakva premišljanja se konsultujte s sa starosjediocima i gradskim pametarima, odnosno pitajte gdje je kakva turistička agencija a u okviru koje se mogu dobiti vodiči.

  Glavni gradski trg poslastica je za one željne najvažnijih gradskih događanja. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najglasnijem ritmu.

  Preferujete li obići sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet stranice tog sadržaja. Ovo mjesto obiluje istorijom te je prava šteta ne odvojiti dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Kotoru

  Vjerovatno ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolinu, i savremen tj. urbani stil života. Bilo da želite posjetiti prekrasne prirodne oaze, bilo da želite svjedočiti istorijskim ljepotama i diviti se impresivnim građevinama Kotor je za vas najbolja destinacija.

  Za totalne fanove nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Andrijevica, Žabljak i Šavnik. U slučaju da biste htjeli nastaviti putovanje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako biste radije detaljnije istražili Crnu Goru, imate ove:Nikšić, Bijelo Polje, Herceg Novi i Podgorica.