Bus schedule

07:00 08:10
Date: 20.11.2018.
07:00 08:10
1:11h 0
Učitavanje...
105 HRK
1
07:15 08:45
Date: 20.11.2018.
07:15 08:45
1:30h 0
Učitavanje...
105 HRK
1
11:00 12:00
Date: 20.11.2018.
11:00 12:00
1:00h 1
Učitavanje...
105 HRK
1
17:30 18:50
Date: 20.11.2018.
17:30 18:50
1:20h 0
Učitavanje...
105 HRK
1

O putovanju

Od: Dubrovnik, HR Do: Herceg-Novi, ME
Udaljenost
Buses 4
Prosečno trajanje putovanja 1 h 15 min
Karte od 102 HRK

Bus companies operating on this route

  Dubrovnik - Herceg-Novi

  Ovo putovanje je nesumnjivo bezbjedno i udobno. Na ruti od Dubrovnika do Herceg-Novog slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 48,4 km.

  Nove i bezbjedne ceste čine da ne brinete, odnosno da se opustite. Valja naglasiti da autobus na ruti Dubrovnik - Herceg-Novi polazi u pravilu gotovo svakoga dana.

  Puno autobuskih preduzeća garantuje mnogo autobusnih polazaka u danu. Tu liniju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Prvi autobusi u danu počinju svoje putovanje do navedenog grada u 07:00.

  Istaknimo i da autobuska preduzeća na dotičnoj ruti u 24 časa uobičajeno polaze 4 puta i to od 07:00 do 17:30. Puno polazaka daje priliku da domaći i inostrani putnici planiraju put u tačno određeni čas tako da prema tom planiraju svoj prevoz do hotela.

  Prosječna cijena navedenog puta je 14 HRK. Putujući autobus zastane do 2 puta, a za vrijeme tih stajanja možete prelistati novine, tj. pročitati u miru koju stranicu knjige koju ste ponijeli sa sobom.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete isplanirati iz praktički svog kreveta. Ukoliko trebate na autobusku stanicuznajte da ste na njemu u prilici upitati ličnost u uredu za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red.

  Lista prevoznika Dubrovnik - Herceg-Novi

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Glavna autobuska stanica može, pristignete li puno ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi uistinu gomilu dodatnih sadržaja i usluga. Za one umorne tu su fast food objekti u kojima na brzinu utažite glad pa produžite dalje do obližnjeg caffe bara.

  Samo kratka napomena, usitnite novac za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 EUR plaćati jedva 2 EUR za WC. Od ostalih usluga i sadržaja na stanici po potrebi potražite: pekaru, trgovinu, kao i bankomate i mijenjačnicu.

  Vodite računa o tome da bar pet minuta prije busa budete na stanici. Prilično je nezgodno da vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Dubrovnik - Herceg-Novi

  Informacija o liniji mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati put. Prije putovanja svakako se raspitajte ide li vaš bus autocestom ili manjim saobraćajnicama.

  Naime, putovanje autocestom obezbjeđuje vožnju koja je brža i bezbjednija za putnika. Ipak nerijetko vrijedi da je putovanje zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer time smo u prilici uočavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Ipak istina je da ćete autocestom stići prije, pošto vam je idući njom potrebno prosječno 54 minuta. Starijim cestama trebat će vam više vremena te često tim putem i više od jednog časa budete u zaostatku.

  Autobuska stanica Herceg-Novi

  U Herceg-Novom krenite do obližnjeg kafića pa sjednite i popijte u miru svoju kafu, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak. Kad dođete na autobusku stanicu svojeg odredišta savjetujemo da kofere predate u garderobu, a ako je krcata i da nedostaje mjesta istražite postoji li oko stanice druga garderoba kojom bi se mogli poslužiti.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Herceg-Novi

  Autobusi na liniji od Dubrovnika do Herceg-Novog opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete imati odličnu priliku priključiti svoj laptop. Prije svega, istina je da se ponekad u busu nađe i toalet, no, ovo je izuzetak i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  WiFi mreža u busu nerijetko šteka. I inostrani i domaći turisti se pokušavaju u isti čas spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do nemogućnosti korištenja usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Herceg-Novi

  Najčešća prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Usporedimo sada autobus s ostalim prevoznim sredstvima. Put od Dubrovnika do Herceg-Novog pokriven je raznoraznim vozilima.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Ispočetka se automobil doima kao najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to očigledno nije izolovani trošak.

  Očita negativnost voza jest ta da na putu provedete časove i časove, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne. Dakle, niste u prilici birati među hrpom polazaka, ali ste slobodni raščistiti si duge časove za put.

  Nema sumnje, autobus garantuje udobnost, visoku kvalitetu i bezbjednost vožnje. Autobus garantuje povoljne cijene jednosmjernih i dvosmjernih karata.

  Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban za dolazak do aerodroma te s njega do smještaja. Visina cijene avionske karte ide pod ruku s kraćim vremenom putovanja. Svima je jasno i znaju da aerodromi nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego moraju biti smješteni izvan njega.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Herceg-Novi

  Vožnja autocestom zna biti jednolična i dosadna pa zato nakon što dođete u kakav grad upijajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj divnih mjesta i gradova.

  Putujući od Dubrovnika do Herceg-Novi proći ćete: Zagreb, Karlovac, Split, i Makarska. Dobro ih posmotrite i usput isplanirajte svoje slijedeće putovanje.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku prvo razgledajte centar. U ovom gradu ne zaboravite gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su za grad najvažnije bez ikakva premišljanja se konsultujte s mještanima, ili pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu. Glavni gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo mjesto obiluje istorijom te je prava šteta ne ukrasti dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Herceg-Novom

  Bilo da želite posjetiti prekrasne prirodne oaze, bilo da želite svjedočiti istorijskim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinama Herceg-Novi je vaše odredište. Izgleda da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja netaknuti duh prirode, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolinu grada, i urbani, moderan, ovdašnji životni stil.

  Ako biste htjeli nastaviti svoj put u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete za koji trenutak pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako želite detaljnije istražili Crnu Goru, imate ove:Nikšić, Bijelo Polje, Herceg Novi i Podgorica. Za ljubitelje nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Plužine, Žabljak, Šavnik i Andrijevica.