Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Dubrovnik and Budva.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Dubrovnik, HR Do: Budva, ME
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Dubrovnik - Budva

  Na liniji od Dubrovnika do Budve slijedi vožnja za koje prelazite ukupno 91,8 km. Ovo putovanje je zasigurno bezbjedno i udobno.

  Novoizgrađene saobraćajnice čine da se opustite i odmorite tokom svog puta. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Dubrovnik - Budva polazi skoro iz dana u dan.

  Tu liniju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje na navedenoj ruti u 07:00. Velika brojka prevoznika stavlja na tržište mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati.

  Spomenimo i da prevoznici na opisanoj relaciji u danu uglavnom polaze 4 puta i to od 07:00 do 17:30. Puno polazaka daje priliku da domaćini i turisti planiraju putovanje u konkretno vrijeme tako da prema tom organizuju svoj prevoz do smještaja.

  Okvirna, odnosno prosječna cijena toga puta je 20 HRK. Dok putuje autobus stane od 3 do 5 puta, a tokom tih stajanja možete pojesti sendvič kojeg ste eventualno ponijeli sa sobom na put ili porazgovarati sa svojim saputnikom.

  Svoj put busom uz Vollo možete realizovati iz praktički svog kreveta. Ako morate na glavnu autobusku stanicune zaboravite da ste na njemu u prilici upitati ličnost u uredu za informacije u vezi bilo kakvih nejasnoća, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red.

  Lista prevoznika Dubrovnik - Budva

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Glavna autobuska stanica može, nađete li se tamo puno prije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi zaista velik broj dodatnih sadržaja i usluga. Za one iscrpljene tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso.

  Brzinska napomena, obezbjedite kovanice za: parking, garderobu i toalet, odnosno nemojte sa 50 EUR plaćati cca 2 EUR za uslugu toaleta. Od ostalih sadržaja i usluga na stanici po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mijenjačnicu i parking.

  Pazite da na vrijeme budete i čekate na stanici. Prilično je nezgodno da vozač i ostali putnici iščekuju samo tebe.

  Putovanje Dubrovnik - Budva

  Prije putovanja potrudite se saznati, odnosno pitajte ide li , tj. vozi li vaš bus autocestom ili manjim lokalnim cestama. Informacija o ruti mogla bi vam olakšati putovanje.

  Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je ugodnija i brža za putnika. Ipak najčešće vrijedi da je putovanje zanimljivije krenemo li lokalnim cestama, jer tim putem smo u prilici posmatrati kako izgledaju mjesta kroz koja prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Nema sumnje da ćete autocestom stići prije, pošto vam njom treba prosječno 2 sata. Nekadašnjim rutama trebat će vam duže da stignete gdje ste krenuli te tim putem nekada i više od jednog časa budete u zaostatku.

  Autobuska stanica Budva

  U Budvi otiđite do obližnjeg kafića pa upijajte novi grad i njegove ljude dok ispijate svoj espresso, a onda dolazi vrijeme da vaša avantura u novom gradu počne. Po pristizanju na vaše odredište savjetujemo da stavite svoju prtljagu u garderobu, a ako je ona zauzeta saznajte postoji li i gdje se nalazi druga.

  Oprema autobusa na relaciji Dubrovnik - Budva

  Autobusi na liniji od Dubrovnika do Budve opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u prilici priključiti svoj tablet. Prije svega, istina je da se u busu nekad nađe i minijaturni toalet za putnike, no, ovo je izuzetak i ne valja se na tu mogućnost oslanjati.

  I inostrani i domaći turisti se pokušavaju odmah po ulasku u bus spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do nemogućnosti korištenja usluge. WiFi mreža u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Dubrovnik - Budva

  Usporedimo sada autobus s iznesenim prevoznim sredstvima. Najbolja prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Put od Dubrovnika do Budve pokriven je raznoraznim vozilima.

  Isprva se automobil doima kao generalno najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to zaista nije jedini trošak. Govoreći o automobilu pridružimo računici cestarinu.

  Dakle, niste slobodni birati među brojnim polazaka, ali ste u situaciji raščistiti si mnogobrojne časove za put. Negativnost voza jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Autobus garantuje povoljne cijene svih karata. Nema sumnje, autobus garantuje visoku kvalitetu, udobnost, iskustvo vozača i bezbjednost vožnje.

  Jasno je i već svi znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u središtima grada, nego definitivno moraju biti Ipozicionisani u njegovoj oklini. Računajte, takođe, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja. Avionom je putovanje kraće i skuplje.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Dubrovnik - Budva

  Vozeći se autobusom prolazite uistinu puno divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadna, jednolična te čak i naporna pa zato kada uđete u kakav grad upijajte baš sve.

  Iskoristite to vrijeme i uživajte posmatrajući ih. Putujući od Dubrovnika do Budva proći ćete: Zagreb, Karlovac, Split, i Makarska.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku prvo prošetajte i razgledajte centar. U ovom gradu nemojte smetnuti s uma gradske spomenike kulture, a ako niste sigurni koje su za turiste obavezne za obići svakako se konsultujte s tamošnjim stanovnicima, ili pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najživljem ritmu. Centralni gradski trg poslastica je za one željne gradske vrve.

  Interesuju li vas sakralne gradnje pratite gradske znakove, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je mjesto istorijski gledano zaista bitno istorijom te je prava šteta ne odvojiti dovoljno vremena za njegovo razgledavanje i upoznavanje.

  O Budvi

  Vjerovatno ste birali ovaj grad jer na najbolji način spaja što skrivene, što oku očigledne prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolinu grada, i urbani stil života. Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti glavnim istorijskim vrednotama i diviti se velebnim građevinama Budva je vaša destinacija.

  Ako biste htjeli nastaviti svoje putovanje u druge evropske destinacije sigurni smo da ćete praktički odmah pronaći svoju destinaciju na Vollo.me, a ako rađe želite detaljnije istražili Crnu Goru, tu su:Nikšić, Bijelo Polje, Herceg Novi i Podgorica. Za ljubitelje nešto manjih područja i gradova u CG tu su: Plužine, Žabljak, Šavnik i Andrijevica.