Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Budva and Split.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Budva, ME Do: Split, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Budva - Split

  Na relaciji ćete provesti svega nekoliko sati, a pri tom 343 km ceste ostavljate za sobom. Vozeći se iz Budve do Splita čeka vas mirna vožnja autobusom. Na put između ova dva grada autobusna linija polazi tokom dana po 1 put.

  Autobusni polasci već od 18:10 garantuju nam da stignemo na stanicu u željeno vrijeme. Putovanje traje cca 4 sata i 57 minuta, a taj period istražujte o mjestu u koje putujete, ili surfajte.

  Od različitih prevoznika koji prelaze ovu udaljenost prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Velik broj preduzeća za prevoz ovog časa jamči i veliki broj linija za buseve te imate slobodu dogovoriti svoj dolazak u Split onda kada vam treba.

  Vrijeme vožnje i broj zaustavljanja ovise o autobuskom prevozniku i odabiru saobraćajnice, a u glavnini se kombinuju nove i stare ceste kako bi preduzeća omogućila turistima ugodnu vožnju. Za prelaska puta vozač staje u prosjeku 1 put, a ova stajanja iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi obavili toalet.

  Kartu u jednom smjeru po najprihvatljivijoj cijeni na tržište stavlja firma CROATIA BUS d.o.o koja je i jedina na ovoj relaciji i to po cifri od 36.14 EUR.

  Autobuska stanica Budva nudi svojim turistima da provjere novi vozni red, zato ovdje ističemo tek da busevi na liniji polaze od 18:10 do 18:10. Ne zaboravite da se popusti najčešće odobravaju na pojedine kategorije, kao što su one za: djecu, studente i penzionere. Za sveobuhvatnije informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte osobu zaduženu za informacije.

  Lista prevoznika Budva - Split

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Budva

  Kad stignete do zgrade stanice otiđite koju ulicu dalje kako bi upoznali grad još ovo kratko vrijeme do polaska autobusa. Ako dođete ranije na autobusku stanicu Budva, ne ulazite odmah u prvi caffe.

  Prije toga, ostavite svoje stvari u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno razmijeniti sitan novac. Kad smo već kod autobuske bilo bi mudro obezbjediti si i koji euro više za potrebe WC-a, jer nije kul sa novčanicom od 200 EUR plaćati toalet tek koji euro.

  Naime, u neposrednoj blizini stanice smjestio se zavidan broj raznoraznih usluga i sadržaja za pristigle putnike i stanovnike. Zaista, svačega oko stanice ima, počevši od fast food objekata sve do mijenjačnica. Jednom kada se riješite stvari, a ako vam se ne pije kafa potražite pub i ondje predahnite do autobusa.

  Putovanje Budva - Split

  Imate li mogućnost izbora birajte prevoznika po tome ide li autocestom i to jer je put autocestom udobniji te ćete na taj način brže biti u svome smještaju. Najveći broj prevoznika u Split dolazi za oko 4 sata.

  Stane li bus na benzinskoj pumpi ovo obično traje petnaestak minuta, tačnije za toliko produžuje vaš dolazak u Split. Vrijeme koje ćete provesti na putu ovisi o cesti kojom putujete, ali sasvim očigledno i o usputnim stanicama.

  Naglašavamo da su cijene proizvoda osjetno skuplje na ovakvim i sličnim stajalištima u odnosu na uobičajene trgovine. No, tokom stajanja barem imate dovoljno vremena da protegnete noge i odete na toalet.

  Autobuska stanica Split

  Po dolasku na stanicu odložite stvari u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste došli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i kulturno-istorijske spomenike kulture te centralni trg u Splitu. Stanica svojim posjetiocima pruža mogućnost da se opuste u jednome od obližnjih caffe barova i usput uzmu kakav primamljiv zalogaj.

  Naposljetku, po pronalasku hotela uzmite robu iz garderobe i krenite ususret hostela, a nakon što se smjestite možete sve što poželite i to na koji god način želite, na primjer, ubiti oko pa u život, odnosno razgledavati pa malo odspavati. Zaustavite i upoznajte stalne stanovnike i saznajte o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja.

  Oprema autobusa na relaciji Budva - Split

  Autobusi koji idu od Budve do Splita opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utičnice pa ćete imati priliku priključiti svoj tablet. Firme za prevoz putnika teže međunarodnim standardima za opremanja svojih buseva pa kvalitetna oprema nije neko iznenađenje.

  WiFi mreža u busu je nešto na što se nije zgodno prejako oslanjati, jer je signal često pretrpan zbog mase ličnosti u vašem autobusu. Neki autobusi imaju i WC, no, ovo je rađe izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite značajnije u tu mogućnost.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Budva - Split

  Najčešća prevozna sredstva na ovoj ruti su: lični automobil, autobus, voz i avion. Relacija Budva - Split pokrivena je uistinu raznim vozilima, pa u ovisnosti o tome slijedi poređenje busa sa drugim vozilima.

  Lični ili unajmljeni automobil se može činiti kao savršeno rješenje za prevoz, ali kod njega problem isplativosti dobiva na važnosti padne li nam na pamet da je iznosu za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu. Uz ponudu povoljnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi priliku za izbor između puno dnevnih polazaka te bezbjednost i udobnost vožnje. Voz nije idealno rješenje jer nužno znači odabir između svega par uopšte dostupnih linija, a osim tog su karte za voz osjetno skuplje.

  Vazdušna razdaljina je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je nesumnjiva prednost aviona u poređenju sa busem, ali putovanje avionom znači proći skuplje u odnosu na bus. Nedostatak aviona je ta što kada sletite morate se pozabaviti prevozom do centra, naime, vazduhoplovne luke se u pravilu nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Budva - Split

  Kad putujete trebali biste posmatrati okolinu, jer tako zapravo za tren dobijete ideju o novom gradu kojega bi htjeli posjetiti. U svakom slučaju, vozite li se busom prolazite šarolika mjesta i gradove. Putujući od Budve do Split proći ćete: Podgorica, Petrovac na Moru, Tivat, i Kotor.

  O Budvi

  Grad ćete najbolje upoznati ako njime šetate pa ga s time na umu obiđite. Odbacite uobičajeni javni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Budva, a da biste to i uspjeli ostvariti morat ćete se malo rekreisati. Prije svega, kad stignete u Budva prvo se osvježite, tj. razbudite, a za to je caffe bar vjerovatno najbolji izbor pošto u njemu možete lagano popiti svoju kafu.

  Pozorišta, muzeji i galerije stanice su u Budvi na kojima saznajete još više pa zakoračite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih stranih istorija i načina života. Svakako, gradski centar čini sam vrh spiska, a tek kad njega obiđete slijede razne druge stare i one novije spomenike kulture Budve.

  Ako ste gladni prošetajte do glavne gradske ulice, jer ćete u njenoj blizni naići na mnoge restorane.
  Grad Budva se nalazi u blizini sljedećih gradova: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica.

  O Splitu

  Split je za mnoge goste grada velika želja i davni san pa radi toga predlažemo da se čim prije uputite u njegovo obilaženje. Ovaj grad je bogat istorijom i kulturom - sve od crkvi i drugih sakralnih objekata do savremenih sadržaja i gradskih novina. U Splitu i njegovom okruženju ćete naći puno gotovo magično lijepe prirode i parkova.

  Pod uslovom da ste iole odvažni i snalažljivi moći ćete i bez turističkih pratioca. Naime, vodiči u Splitu nisu apsolutno neophodni.


  Grad Split je u blizini gradova: Zaton, Šibenik, Brodarica, Tučepi, i Makarska. Razmišljate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije van CG: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).