Bus schedule

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Budva and Dubrovnik.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Od: Budva, ME Do: Dubrovnik, HR
Udaljenost
Buses 0
Prosečno trajanje putovanja 0 h 0 min
Karte od 0 HRK

Bus companies operating on this route

  Budva - Dubrovnik

  Na liniji ćete provesti samo par sati, a prilikom kojih 92,3 km cestovne udaljenosti ostavljate za sobom. Na put između ova dva grada autobusna redovna linija polazi svakodnevno po 5 puta. Putem iz Budve do Dubrovnika čeka vas lagana vožnja autobusom.

  Autobusni polasci već od 09:30 obezbjeđuju nam da dođemo na svoje odredište u tačno određeno vrijeme. Vrijeme putovanja je oko 2 sata i 18 minuta, a taj period drijemajte, tj. gledajte omiljenu seriju na tabletu.

  Od brojnih firmi koje prelaze ovu udaljenost prvi u danu je prevoznik CROATIA BUS d.o.o. Puno prevozničkih preduzeća automatski znači i gomilu linija za autobuse te imate priliku planirati svoj dolazak u Dubrovnik kad vam treba.

  Prilikom prelaska puta bus staje u prosjeku 5 puta, a ova stajanja iskoristite da bi glasnije popričali jer napokon nikome ne smetate, ali i kako bi odgovorili na poziv. Tok vožnje i količina pauzi ovise o prevozničkoj firmi i odabiru puta, a uglavnom se kombinuju nove i stare ceste kako bi preduzeća omogućila turistima odličnu vožnju.

  Kartu za jedan smjer po najjeftinijoj cijeni na tržište stavlja prevoznik CROATIA BUS d.o.o i to po cijeni od 20.08 EUR. Kontra toga kartu po sada najvišoj cijeni plasira isti prevoznik po cijeni od 31.06 EUR.

  Upamtite da se popusti najčešće odobravaju na neke kategorije, kao na primjer za: djecu, studente i penzionere. Stanica Budva nudi svojim putnicima da saznaju novi vozni red, prema tome ovdje navodimo tek da prevoznici na liniji polaze od 09:30 do 18:10. Za dodatne informacije i usluge, tačne obavijesti, novosti i cijene karata potražite i pitajte osobu zaduženu za informacije.

  Lista prevoznika Budva - Dubrovnik

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobuska stanica Budva

  Kad stignete do zgrade stanice hodajte koju ulicu dalje kako bi doživjeli grad još ovo malo vremena što imate. Ako dođete ranije na autobusku stanicu Budva, ne ulazite odmah u prvi caffe.

  Prije svega, ostavite svoje stvari u garderobi, a za šta je, pogađate, potrebno obezbjediti sitan novac. Kad smo već kod stanice ne bi bilo loše obezbjediti si i koji euro više za potrebe WC-a, jer nije kul sa novčanicom od 200 EUR plaćati toalet 1-2 EUR.

  Naime, u neposrednoj blizini stanice nalazi se ogroman broj raznoraznih usluga. Zaista, svega oko stanice ima, od kafića sve do bankomata. Nakon što se riješite stvari, a ukoliko vam se ne pije kafa potražite lounge bar i ondje odmorite do kretanja autobusa.

  Putovanje Budva - Dubrovnik

  Veliki broj prevoznika u Dubrovnik upada za cca 2 sata. Imate li mogućnost birajte prevoznika po tome ide li autocestom i to iz razloga što je put autocestom bezbjedniji i udobniji te ćete na taj način brže doći.

  Ode li vozač na pauzu na benzinskoj stanici ovo u pravilu traje od 10 do 15 minuta, tačnije za toliko odužuje vaš dolazak u Dubrovnik. Vrijeme provedeno na putu ovisi o tipu saobraćajnice kojom stižete, ali sasvim očigledno i o usputnim stanicama.

  Naglašavamo da su cijene najosnovnijih potrepština za put očito skuplje na ovim i sličnim stajalištima u odnosu na obične gradske trgovine. No, tokom stajanja barem imate dosta vremena da protegnete noge i odete na toalet.

  Autobuska stanica Dubrovnik

  Po dolasku na stanicu odložite kofere u garderobu i slobodni razgledajte grad, ili mjesto u koje ste došli pa pri tom svakako obiđite i razgledajte i gradske spomenike kulture te centralni trg u Dubrovniku. Autobuska stanica svojim domaćinima i gostima pruža mogućnost da odahnu u jednome od obližnjih restorana i usput kupe kakav slasan zalogaj.

  Nadalje, po pronalasku smještaja vratite stvari iz garderobe i krenite putem do hotela, a nakon što se smjestite možete praktički bilo što i to na koji god način želite, na primjer, ubiti oko pa u život, odnosno obići centar pa odrijemati. Kontaktirajte domaćine i pitajte ih o mogućnostima pronalaska zanimljivih sadržaja.

  Oprema autobusa na relaciji Budva - Dubrovnik

  Prevoznici teže međunarodnim standardima kod opremanja buseva pa kvalitetna oprema ne iznenađuje. Autobusi koji prevoze putnike od Budve do Dubrovnika opremljeni su sa klima uređajem i TV-om, a neki imaju čak šoko utičnice pa ćete imati mogućnost priključiti svoj uređaj da se napuni.

  Neki autobusi imaju i WC, ipak, ovo je prije izuzetak nego pravilo pa se ne pouzdajite više u tu mogućnost. WiFi net u busu je nešto na što se nije mudro pretjerano oslanjati, jer je signal često prezagušen zbog velikog broja ljudi u autobusu.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Budva - Dubrovnik

  Na ovoj je relaciji najčešće riječ o slijedećim prevoznim sredstvima: lični automobil, autobus, voz i avion. Ruta Budva - Dubrovnik pokrivena je različitim oblicima prevoza, pa slijedi evo poređenje busa sa ostalim sredstvima za prevoz.

  Lični ili unajmljeni automobil se može činiti kao najbolje rješenje za prevoz, ali kod njega problem isplativosti uzima maha sjetimo li se da je cijeni za gorivo potrebno dodati iznos za cestarinu. Uz ponudu svima dostupnih jednosmjernih i povratnih karata, bus nudi izbor između puno svakodnevnih polazaka te visoku visok nivo bezbjednosti vožnje. Voz nije nezamjenjivo rješenje jer uglavnom podrazumijeva odabir između nekoliko raspoloživih linija, a osim tog su karte za željenice bez zabune skuplje.

  Nedostatak aviona je ta što kada sletite trebate se pozabaviti prevozom do centra, naime, aerodromi se najčešće nalaze nekoliko desetina kilometara od grada, a taj prevoz ćete dodatno platiti. Vazdušna razdaljina je poprilično manja u odnosu na cestovnu i to je stvarna prednost aviona nad busem, ali putovanje avionom znači platiti kartu skuplje u odnosu na bus.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Budva - Dubrovnik

  U svakom slučaju, putujući busom prolazite mnoga mjesta i gradove. Putujući od Budve do Dubrovnik proći ćete: Tivat, Kotor, Herceg-Novi, i Ulcinj. Kad se vozite busom u prilici ste posmatrati mjesta kojima idete, jer tako zapravo brzo dobijete ideju o potencijalnom novom gradu kojega ćete vidjeti.

  O Budvi

  Grad ćete najvjernije upoznati ukoliko njime šetate pa ga s time na umu upoznajte. Ne koristite uobičajeni javni gradski prevoz, jer ste došli upoznati Budva, a da biste to i uspjeli morat ćete se malo rekreisati. Prije svega, po stizanju u Budva prvo se osvježite, a za to je caffe bar pravi izbor pošto tamo možete lagano popiti piće.

  Muzeji i galerije stanice su u Budvi na kojima dodatno proširujete svoje vidike pa posegnite u njih da bi postali bogatiji za dijelove nekih drugih istorija i načina života. Svakako, gradski centar prvo je šta treba vidjeti, a tek kad njega obiđete slijede razne druge istorijsko-kulturne spomenike kulture Budve.

  Ogladnite li prošetajte do glavne gradske ulice, jer ćete u njoj naići na razne restorane.
  Grad Budva je u blizini gradova: Podgorica, Shkodër, Nikšić, Trebinje, i Mokošica.

  O Dubrovniku

  U Dubrovniku i njegovom okruženju ćete vidjeti puno gotovo magično lijepe prirode i parkova. Dubrovnik je za mnoge domaće i inostrane posjetioce velika i davna želja pa baš zato predlažemo da se odmah uputite u njegovo razgledavanje. Ovaj grad je krcat istorijom i kulturom - sve od crkvica i starih građevina bogatih istorijom do građevina i galerija koje progovaraju o sadašnjosti.

  Naime, vodiči u Dubrovniku nisu apsolutno neophodni. Ako ste imalo preduzetni moći ćete i bez turističkih pratioca.

  Razmišljate li o tome gdje nastaviti svoje putovanje predlažemo ove destinacije u Evropi: Beč (Austrija), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) te Zagreb (Hrvatska).
  Grad Dubrovnik je u blizini gradova: Podgorica, Mostar, Nikšić, i Trebinje.